Cultura

La sala Àmbits acull l'exposició de pintura de Paquita Ciurana, guanyadora del Premi de Promoció Local Vila de Cambrils 2006

Per Berta Ruiz

Paquita Ciurana amb un dels seus quadres de l'exposició de la sala Àmbits

El passat divendres al vespre es va inaugurar a la sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de pintura de Paquita Ciurana Rimbau, guanyadora del Premi de Promoció Local Vila de Cambrils 2006, amb l'obra Mirant a la Meca.

Moments abans d'iniciar-se l'acte, l'artista reusenca va voler explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de la seva obra, així com la selecció d'alguns dels seus quadres escollits que conformen la mostra d'aquesta exposició. L'exposició és un recull del que Paquita Ciurana ha anat realitzant en els darrers tres o quatre anys. Una tria de les diferents tècniques en les què ha anat treballant, des de pintura a l'oli sobre tela a la tècnica mixta d'experimentació amb diferents materials com papers de diaris, cordes, teles, o fins i tot branques. Segons explica Paquita Ciurana, en les seves obres vol expressar "els sentiments, les meves visions sobre allò que està passant en el món i també coses molt properes a la persona". Tot i que reconeix, que la tècnica mixta és el que més li agrada fer, també va afirmar que "encara estic al començament, és un camí que estic fent i no he arribat a un estil definit. És una evolució".

A l'acte d'inauguració també hi va ser present el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils  –Joan Recasens– que va voler fer un repàs de la trajectòria artística de Paquita Ciurana. guanyadora del premi de promoció local Vila de Cambrils de l'any 2006 i també en l'edició de l'any 2001.
Paquita Ciurana també s'ha format en diferents tallers de Reus i forma part de l'Associació Pinzell Trempat de Reus i del col·lectiu Cambrils Art Total. Ha exposat individualment a Reus i Cambrils i col·lectivament, a Mont-roig, Reus, Altafulla, Roda de Barà i a Cambrils, al Centre Cultural juntament amb el col·lectiu Art Total, i a la sala l'Àgora amb el col·lectiu d'Artistes locals. L'any 2006 i 2007 va ser seleccionada als premis Arnau de Palomar de Riudoms en la categoria de pintura; va obtenir el setè premi del XX Concurs de pintura ràpida organitzat per l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan i el segon premi en el Concurs de pintura organitzat pel Consell Comarcal del Tarragonès. L'any 2007 va ser seleccionada en el II Premi Nacional de Pintura de l'Ateneu d'Alacant i va guanyar el tercer premi en el VII Premi de Pintura de Jesús, a Tortosa.

Comenta aquest article