Informació general

La cúpula metàl·lica que ha de coronar el campanar de l'Església de Sant Pere ja es troba a la plaça de l'Església

Per Anna Fargas

Imatge del moment en què les dues grues van traslladar la cúpula des del camió fins el terra de la plaça de l'Església

La cúpula metàl·lica de base quadrada que ha de coronar el campanar de l'Església de Sant Pere, ja està a la plaça de l'Església. Durant el matí del passat divendres un camió va portar la cúpula, que acaba amb una creu d'uns tres metres, a la plaça de l'Església on dues grues van fer diverses maniobres per aconseguir traslladar-la des del camió fins el terra de la plaça. Un cop a terra es va soldar el parallamps a la part superior de la cúpula i es va deixar a l'espera que es col·loquin les campanes.

Jordi Font, membre de l'associació que impulsa les obres de la construcció del campanar, ha explicat que durant aquesta setmana es col·locaran les quatre campanes en la cúpula metàl·lica i "s'espera que a finals de setmana una grua pugui posar l'estructura dalt del campanar". Quan la cúpula metàl·lica amb les 4 campanes estigui col·locada al seu lloc Jordi Font explica que "només faltarà decorar el campanar" i, per fer-ho, "es posaran un total de quatre rellotges, un a cada costat d'aquesta estructura, i a mesura que es vagi decorant l'estructura s'anirà traient la bastida".

Les campanes

Les campanes funcionaran amb un sistema automàtic i tenen quatre mides diferents, la més gran és la Petra, seguida per la Carme i la Camí i la més petita és la Jordina. Com a detall curiós, en la campana anomenada Camí es pot llegir una inscripció que hi posa "guieu-nos pel bon camí". Fent referència al nom de les campanes, Jordi Font va voler fer un incís "arran dels comentaris publicats pels lectors a Revista Cambrils Diari Digital", explicant que el nom de Jordina va ser triat per l'associació que impulsa la construcció del campanar "en honor al patró de Catalunya, per tant no l'he escollit jo sol, les campanes han de portar nom de dona, per això els noms masculins s'han posat en femení: Petra i Jordina".

Inauguració del campanar

Pel que fa a la inauguració del campanar, Jordi Font va explicar que "segurament esperarem a Setmana Santa, ja que sempre queda algun retoc per fer".

Recordem que l'obra segueix els plànols originals fets per l'arquitecte diocesà Monravà Soler. Jordi Torres ha estat l'arquitecte encarregat de fer-ne una adaptació i ha explicat que "tot i que no s'han trobat moltes imatges del campanar he intentat que s'assembli el màxim possible", pel que fa al seu interior, Jordi Torres comenta que no s'han trobat imatges de com s'havia pensat aquest interior per tant "l'interior s'adaptarà a l'església actual".

Comenta aquest article