Informació general

El Mercat Municipal de la Vila estarà tancat del 14 al 21 per les obres de remodelació

Per Berta Ruiz

Imatge del Mercat de la Vila aquest matí, amb algunes de les seves parades tancades

Les obres de remodelació del Mercat Municipal de la Vila s'iniciaran de manera immediata. De fet, ahir mateix, els tècnics municipals juntament amb responsables de les tres empreses contractistes encarregades de tirar endavant aquestes obres van estar a les instal·lacions del Mercat per tal de fer el planteig de l'obra.

El regidor de Promoció de la Ciutat –Oliver Klein– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, alguns detalls d'aquestes obres de millora i condicionament d'aquest espai. Durant aquesta mateixa setmana, començaran a entrar els materials necessaris per tal de realitzar les obres, i la propera setmana –del dia 14 al 21– el Mercat de la Vila romandrà tancat per tal d'efectuar el gruix de les obres i evitar molèsties al desenvolupament de l'activitat comercial. Segons Oliver Klein, es va acordar amb els paradistes la necessitat de tancar les instal·lacions almenys durant una setmana, durant la qual es trauran importants quantitats de runa i pols, incompatibles amb el quefer habitual del mercat, i s'instal·laran les bases principals per continuar treballant la següent setmana, quan ja es reobrirà el mercat, a partir del dimarts 22 de gener. A partir d'aquella setmana, les obres seguiran un ritme més pausat per tal de generar les mínimes molèsties. Durant aquests dies, també es convidarà a que la gent entri per la porta d'entrada del carrer de Pere III, en comptes de l'entrada situada pel carrer de Jacint Verdaguer.

Les tres empreses contractistes realitzaran diferents tasques. Una se n'ocuparà de la instal·lació elèctrica, l'altra s'ocuparà de la construcció d'un altell que sostingui per damunt de les parades la instal·lació de l'aire condicionat i les bombes de calor i finalment, l'altra empresa serà l'encarregada d'instal·lar l'aire condicionat i les bombes de calor, que refrigeraran l'ambient a l'estiu i donaran calor a l'hivern.
Segons ha explicat Oliver Klein, aquestes instal·lacions formen part de la primera fase de les obres. Posteriorment, s'arranjaran els accessos, i es treballarà en la marqueteria de les noves finestres i portes, es millorarà la il·luminació, es construiran uns lavabos públics i possiblement també és millorarà el terra del mercat.

Últims detalls per a l'obertura del Mercat de la Platja

D'altra banda, Oliver Klein també va referir-se als darrers detalls que encara queden per resoldre de les obres del Mercat de la Platja. Segons Klein, "una de les coses que ens endarreria l'obertura era una qüestió aliena a nosaltres, ja que estàvem pendents de la connexió de l'electricitat que ens havien de donar des de Fecsa-Endesa". Finalment, sembla que aquest entrebanc s'ha desencallat i en les properes setmanes, les noves instal·lacions ja podran disposar d'aquesta connexió.
D'altra banda, actualment s'està treballant en la il·luminació, les portes i el terra del mercat, i gran part dels paradistes ja ho tenen tot al dia. Segons valorava ahir Oliver Klein, "hi ha hagut un desajustament en el temps de les obres, però ara ja tenim els deures fets i estem preparats. Nosaltres som els més interessats en obrir, però això s'ha de fer amb tot fet i en condicions". Finalment, i tot i que no es vol marcar cap data exacta, tot plegat podria quedar enllestit el proper mes de febrer.

Comenta aquest article