Informació general

S'inicien les obres d'asfaltatge al camí de les Francines

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres al camí de les Francines, ahir al matí

La regidoria d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils ha iniciat l'asfaltatge del camí de les Francines, una de les principals vies de comunicació de la plana agrícola cambrilenca.

El regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, alguns detalls d'aquesta acció que segueix amb la política engegada des de l'Ajuntament de Cambrils per tal de millorar aquestes vies de pas agrícola. Segons ha detallat Joan Mas, "l'Ajuntament de Cambrils juntament amb el Consell Consultiu de l'Agricultura pacta cada any, tota una sèrie de camins –aquells que són els més importants i principals– per tal de realitzar el seu asfaltat". Tal i com va afirmar Mas, avui en dia, el món agrícola ha canviat molt, i a les finques hi accedeixen camions de gran tonatge i tractors molt potents. Per aquest motiu, cal millorar tots aquests accessos per tal de garantir el trànsit rodat i evitar els inconvenients que pot comportar l'acumulació d'aigua en els dies de pluges o les irregularitats d'un terreny inestable.
De fet, aquesta no és la primera actuació que es realitza en aquest àmbit, ja que durant el passat mandat es van asfaltar els camins dels Masos, de Belianes, l'adjacent a la carretera de Montbrió i el camí de Vilafortuny, tal i com es va explicar en el ple ordinari del passat 27 de febrer de 2007. Aleshores, també s'anunciava la partida de 237.500 euros per fer aquesta segona fase que contempla l'asfaltatge dels camins de les Francines i dels Teixells entre d'altres, considerats els eixos més importants de la plana agrícola de Cambrils.

Eixamplament del camí i asfaltat

Actualment s'està treballant en el camí de les Francines, que és el que va perpendicular al barranc del Torrent d'en Gené i que enllaçarà amb el camí dels Teixells i també amb el camí vell de Mont-roig –que va des de la rotonda del Parc Samà fins a la riera de Riudecanyes–.

Amb aquesta actuació s'asfaltarà el camí amb una capa de pavimentació asfàltica amb aglomerat calent. D'altra banda s'intentarà eixamplar tot aquest tram, per aconseguir una amplada d'entre uns 4,50 metres i uns 5 metres. Segons Mas, "s'eixamplarà en la majoria dels trams, però sempre s'haurà d'anar consensuant amb els propietaris de les finques, perquè han de cedir una part del seu terreny".
Aquestes obres podrien quedar enllestides en el termini d'un mes i mig aproximadament.

Comenta aquest article