Cultura

La Coral Verge del Camí torna del seu viatge a Irlanda després d'actuar a les dues catedrals de la ciutat de Dublín

Per Berta Ruiz

Un moment de l'actuació de la Coral Verge del Camí a la catedral de Saint Patrick de Dublin

La Coral Verge del Camí va retornar aquest passat dissabte 5 de gener de la seva estada a Irlanda. Durant els dies que ha durat el viatge, la coral cambrilenca ha ofert dues actuacions en aquest país. Segons ha explicat el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– a Revista Cambrils Diari Digital, "fem una valoració molt positiva d'aquesta sortida. Tot i que sortir de viatge no és una de les principals activitats de la coral, si és una de les coses que fem, per tal de portar el nom de Cambrils i de Catalunya arreu". De fet, tal i com explica Fernando Sarasa, des de la seva fundació, la Coral Verge del Camí ha visitat diferents països europeus com Itàlia, Alemanya, França, Bèlgica, i enguany Irlanda i també d'altres països del continent americà com Argentina o Uruguai.

Dues actuacions a les dues catedrals de la ciutat de Dublín

El dia 2 de gener al migdia, la Coral Verge del Camí va oferir un concert a la catedral de Saint Patrick de Dublin, (Irlanda) amb un recital de setze peces més un bis, dirigides per Tomàs Grau. El concert es va dividir en dues parts: la primera amb cançons sacres i populars com Ave Maria, El Rossinyol o la Filadora, i la segona part amb nadales com Tollite hostias, Adestes Fideles i Santa Nit, tancant el concert amb els Segadors com a bis. Segons Fernando Sarasa, l'actuació a la catedral de Saint Patrick de Dublín, és un altre dels llocs importants en els que ha actuat la Coral Verge del Camí, així com també ho van fer en d'altres escenaris de gran pes com el Monestir de los Jerónimos de Lisboa o el Palau de la Música Catalana.
L'altra actuació que va oferir la coral cambrilenca va ser a la catedral anglicana de la ciutat, la Christ Church (Església de Crist) i la més antiga de les dues catedrals medievals de Dublín.

La gairebé trentena de membres de la coral cambrilenca més els seus acompanyants –un total de tretze– també van poder visitar la capital irlandesa i les seves rodalies, com la ciutat de Galway, on van poder realitzar una sortida a unes illes on es parla el gaèlic o la visita a la fàbrica Guinness.

Comenta aquest article