Societat

L'actuació de Paz Padilla i la celebració dels Tres Tombs, plats forts de les festes de Sant Antoni d'enguany

Per Redacció

Imatge dels Tres Tombs de les festes de Sant Antoni de l\'any passat
Imatge dels Tres Tombs de les festes de Sant Antoni de l\'any passat

Aquest proper dissabte 12 de gener s'iniciaran les Festes de Sant Antoni 2008, organitzades un any més per la Cooperativa Agrícola i la Caixa Agrària de Cambrils, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, i que s'allargaran fins al diumenge dia 20 de gener.

Dissabte, a partir de les nou del matí tindrà lloc l'esmorzar popular amb llonganissa, pa torrat i oli nou, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, situades a la carretera de Cambrils a Montbrió. A tots els que vulguin esmorzar, se'ls lliuraran dues tires de números pel sorteig del corder, per un import de dos euros.
També tindrà lloc la 3a Trobada d'intercanvi de plaques de cava i les actuacions del Ball de Bastons de Cambrils i els Amics de la Sardana de Cambrils. D'altra banda, també hi haurà d'altres activitats com concurs de gossos, tirada de bitlles i exposicions. A la nit a partir de les onze, tindrà lloc al Palau Municipal d'Esports l'actuació de l'artista còmica Paz Padilla amb l'espectacle "Tengamos la fiesta en paz". Abans també hi haurà una representació d'ombres xineses. El preu de l'entrada és de 10 euros i hi haurà servei de bar amb tortells de Sant Antoni i cava. També es lliuraran tires de números del sorteig del corder.

El diumenge 13 de gener, a partir de tres quarts d'una del migdia al Palau Municipal d'Esports, es farà el sorteig de la Caixa Agrària i el concert amb l'orquestra "Maravella". A partir de les set de la tarda al Palau Municipal d'Esports es farà el gran ball amb l'orquestra "Maravella". A la mitja part del ball es lliuraran els trofeus de les competicions.

Tres Tombs

El dissabte següent, el 19 de gener, a partir de les tres de la tarda es farà una gran competició de Botifarra, a la nau central de les instal·lacions de la Cooperativa. El sistema de joc serà el suïs i la quota d'inscripció serà de 15 euros. Aquestes inscripcions es poden fer a les oficines de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils o al telèfon 977 360 719. Hi haurà importants premis segons els resultats i obsequis per a tots els participants.
Al mateix lloc i a la mateixa hora, també es faran competicions de tennis taula i escacs, organitzades pels clubs locals. El mateix dissabte a partir de les nou del vespre i a les instal·lacions de la Cooperativa es farà una gran competició de gimcana de tractors. També hi haurà servei de bar, megafonia, música i llum.

A partir de les nou del matí del diumenge 20 de gener, tindrà lloc la concentració de cavalleries al Parc del Pinaret i a dos quarts de dotze del matí s'iniciarà la missa a l'ermita de la Mare de Déu del Camí. Quan finalitzi la missa, a partir d'un quart d'una del migdia, es farà la benedicció d'animals al pati de l'ermita. També es concediran premis a l'originalitat i presentació dels animals.

Tot seguit, s'iniciaran els Tres Tombs, amb l'acompanyament d'una banda musical al capdavant de la cavalcada. El recorregut dels Tres Tombs passarà pels carrers de la Verge del Camí, l'avinguda del Baix Camp, el carrer de Gaudí, el carrer de Francesc Pérez Dolz, el carrer de Joan Maragall, la plaça de Carles Roig i l'avinguda de la Independència. Tot seguit, la cavalcada es dirigirà a la zona del port.

Comenta aquest article