Informació general

El Centre Cívic de les Basses allotjarà les entitats que tenien seu a l’antic Pòsit

Per Lluís Rovira i Barenys, Èlia Bellmunt

El Centre Cívic de les Basses podria entrar en funcionament el proper mes d’octubre
L’Agruació Fotogràfica, l’Escola de Puntaires i l’Associació de Dones “Amunt” seran tres entitats cambrilenques que, després de ser desallotjades de l’edifici de l’antic Pòsit, ocuparan un espai al Centre Cívic de les Basses. En concret ocuparan la tercera planta de l’edifici, on cadascuna tindrà un despatx propi. La sala de l’Agrupació Fotogràfica serà de 85 metres quadrats i estarà equipada amb una cambra de revelat, un magatzem i un espai per a exposicions permanents.

L’edifici

El Centre Cívic de les Basses està situat entre el carrer de Pau Casals i la plaça d’Aragó, amb façana i accés tant pel carrer de Sant Pere com pel carrer de Roger de Llúria. L’edifici està construït en el solar que antigament havien ocupat uns rentadors públics, motiu pel qual se li ha donat el nom de les Basses. El centre consta de planta baixa i tres pisos, de 252 metres quadrats cadascun, i un àtic de 150 metres quadrats. Totes les plantes s’estructuren de la mateixa manera: nucli de serveis, escala d’emergència i nucli central. El proper mes d’octubre l’edifici podria començar a funcionar: “l’edifici ja està acabat i ara l’estem moblant”, detalla Joan Mas –regidor d’Obres Públiques i Paisatge Urbà–.

Planta a planta

La planta baixa acollirà una zona de recepció, una sala polivalent apta per fer-hi conferències i dependències per a la policia de barri. També s’habilitarà un espai per a una OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana), que estarà oberta només unes hores al dia uns dies concrets. La primera planta es destinarà a l’atenció dels serveis de Benestar Social: “hi haurà un passadís ample per ser utilitzat com a sala d’espera i sis despatxos”, explica el regidor. La segona planta comptarà amb quatre despatxos amplis destinats a activitats que necessiten més espai, com per exemple les reunions d’associacions de veïns. Segons Mas, l’ús de l’àtic de l’edifici encara no s’ha concretat: “a l’àtic queda un espai obert sota coberta amb una claraboia superior. Hi ha una terrassa que no és accessible. En aquest espai s’hi podrà fer alguna activitat gimnàstica”.

§ Centre cívic a ponent§

Joan Mas considera que en un proper mandat també s’hauria de fer un centre cívic a la zona de ponent: “al sector 9 ja hi hem previst un espai per a un nou col·legi i al costat hi aniria el centre cívic”. Aquests equipaments es construirien en uns terrenys limítrofs amb el torrent d’en Gener i la via del tren, situats entre el barri de la Llosa i la urbanització el Dorado.

Comenta aquest article