Societat

Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient fan entrega de les noves campanes de l'església parroquial de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys, Jordi Moreno

Mossèn Ramon Blas amb els Reis Mags en el moment del lliurament de les campanes, ahir al matí

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient han fet enguany un regal molt especial a la parròquia de Sant Pere, es tracte de les 4 campanes del nou campanar que s’està construint en aquest edifici. De bon matí abans de començar el repartiment de joguines pels carrers de Cambrils, els reis Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats dels seus patges es van dirigir a la plaça de l'Església per fer-ne entrega al mossèn i rector Ramon Blas Batet.
Ajudats d’una potent grua, una a una es van anar descarregant del camió que les transportava i posteriorment es van guardar als laterals del vestíbul de l’església a l’espera de la seva col•locació definitiva dins una gran estructura de ferro que encara esta pendent de ser instal•lada. Ses Majestats i alguns cambrilencs que no es van voler perdre l’oportunitat de viure aquest moment històric també van poder comprovar el so de les campanes. Jordi Font amb un improvisat batall en forma de martell en va picar una despertant la seva dolça sonoritat.

La Carme, la Petra, la Camí i la Jordina

La presentació en públic de les noves campanes es va fer el dia abans durant la cavalcada de reis. Són de mides diferents i cadascuna d'elles té un nom. Hi ha la Carme, en honor a la patrona dels mariners; la Petra, en honor a Sant Pere, patró de la parròquia; la Jordina, en honor a Sant Jordi i la Camí, en honor a la patrona de Cambrils. Cadascuna de les campanes, a part del nom, porta la inscripció dels padrins que les han sufragat.

Les campanes han estat foses a Holanda i aquest passat mes de desembre s'han acabat d'enllestir a un taller de Reus.

Comenta aquest article