Societat

Tot a punt per a l'arribada dels Heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient

Per Berta Ruiz



Imatge de l'arribada dels Reis Mags d'Orient al moll de Cambrils de l'any passat
Aquest proper diumenge 30 de desembre arribaran al port de Cambrils els Heralds de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, per anunciar la imminent arribada dels Reis d'Orient el proper dissabte 5 de gener.

A partir de les 11 del matí i per amenitzar l'espera, el grup d'animació Cia. Teatre a la Cadira oferirà un espectacle d'animació previ, abans de l'arribada dels Heralds al moll de les Escales Reials que està prevista per a les dotze del migdia. Tot seguit i una vegada hagin desembarcat, els Heralds de Ses Majestats faran un recorregut per diferents carrers i places de la zona del port per tal d'anunciar la propera arribada dels Reis Mags d'Orient. Aquests ho faran en una carrossa totalment nova.

El dijous 3 de gener a partir de dos quarts de set de la tarda, els Heralds tornaran a sortir al carrer per recordar a tothom la imminent arribada dels Reis Mags d'Orient a Cambrils.

Gran Cavalcada el dia 5 de gener

Des de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle i el Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils ja s'estan enllestint tots els detalls per tenir-ho tot a punt per a la gran Cavalcada del dia 5 de gener. El president de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle –Josep M. Crusells– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquests preparatius.
Enguany, la cavalcada disposarà de les carrosses noves que es van estrenar fa un parell d'anys, i a banda, també s'han remodelat, arreglat i actualitzat les carrosses antigues que es tenien abans. Aquestes carrosses seran utilitzades pels patges dels Reis d'Orient i tot el seu seguici. Recordem això ja s'ha fet així en els darrers anys, tot i que enguany hi ha hagut l'oportunitat de remodelar i arreglar aquestes carrosses més antigues, i que aquest any lluiran més.

El dia 5 de gener a partir de les 19 hores de la tarda al Moll de les Escales Reials tindrà lloc l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, amb un gran castell de focs que anunciarà l'arribada. Seguidament, s'iniciarà la Cavalcada pels diferents carrers de Cambrils, seguint el mateix recorregut que es va realitzar l'any passat. A tres quarts de vuit aproximadament, al Parc del Pescador es donarà la benvinguda als Reis i aquests recolliran les cartes dels nens i nenes cambrilencs. Enguany, els dos punts de recollida de cartes estaran situats al Parc del Pescador i a la plaça d'Espanya.

Des de l'organització també s'afirma que durant la Cavalcada d'enguany es llançaran molt més caramels que l'any passat, tot i que se seguirà el mateix mètode de llançar-los des del darrer vehicle de la Cavalcada per evitar situacions de perill i risc. Segons explica Josep M. Crusells, "des de l'organització ens va semblar una bona solució, que de moment ha donat bons resultats. Estem d'acord que desllueix una mica la festa, però per damunt de tot està la seguretat, ja que una vegada vam tenir algun problema. Aquesta és la solució, almenys de moment, perquè molts nens es posaven entre els vehicles per agafar els caramels o gent incívica que tirava caramels als que participaven en la Cavalcada. Continuarem així, però tot s'ha d'anar adaptant a les necessitats del moment".

Comenta aquest article