Informació general

L'Agrupament Escolta Gent de Mar creix en nombre d'escoltes, monitors i socis

Per Berta Ruiz

Membres de l'Agrupament Escolta Gent de Mar venent productes agrícoles per a la Marató de TV3, aquest passat dissabte

L'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils és actualment una de les entitats més dinàmiques i actives del municipi. Enguany, i coincidint amb celebració del seu 31è aniversari, l'agrupament ha aconseguit obrir per primera vegada una nova branca –un nou grup de nens i nenes d'entre els 6 i els 7 anys d'edat– anomenats "Castors i Llúdrigues".

El cap de l'Agrupament Escolta Gent de Mar –Dani Fortuny– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital algunes de les darreres novetats de l'agrupament, així com d'altres qüestions i activitats relacionades amb els escoltes. De fet, durant aquest darrer any, l'Agrupament Escolta Gent de Mar ha experimentat un important creixement, passant dels 44 nens de l'any passat, als 97 que hi ha actualment i un total de 18 monitors. De la mateixa manera, el nombre de socis també ha augmentat en més del doble. Tot plegat, reuneix una gran família de gairebé 400 persones, entre nens, pares i mares i socis de l'agrupament. Segons explica Dani Fortuny, "estem molt il·lusionats amb aquesta nova branca, ja que mai abans l'havíem tingut, i sobretot amb aquest creixement que hem tingut".

Una altra de les darreres novetats més destacades és la posada en marxa de la pàgina web de l'Agrupament a l'adreça www.gentdemar.cat on s'hi pot trobar tota la informació sobre les activitats que es realitzen a l'Agrupament, sortides i excursions, tallers, fotografies dels escoltes i una adreça de contacte.

Nombroses activitats, excursions i actes

Cada dissabte, de quatre a sis de la tarda, els escoltes es reuneixen "al cau", per tal de dur a terme els seus projectes a través de jocs, xerrades, tallers i activitats educatives. Durant les tardes de dissabte cada branca realitza les seves activitats per separat, enguany es compta amb els Castors i Llúdrigues –de 6 i 7 anys–, els Llops i Daines –8, 9 i 10 anys–, els Ràngers i Noies Guia –d'11, 12 i 13 anys–, els Pioners i Caravel·les –entre els 14 i els 16 anys– i els Truc d'entre els 16 i els 17 anys.
Segons explica Dani Fortuny, cada trimestre es fa una excursió per separat de cada branca i una excursió conjunta de les diferents branques. A l'estiu es fa una excursió amb els pares i mares i al mes de setembre es quan es fan els campaments. De fet, aquest mateix cap de setmana es realitzarà la sortida de Nadal, a la casa de colònies de Penyafort situada al poble Pontons de l'Alt Penedès.

Les properes activitats nadalenques que també es realitzaran durant aquestes festes, s'iniciaran el proper diumenge a partir de les set de la tarda amb la inauguració del Pessebre al port, –que des de l'Agrupament es recupera per segon any consecutiu– i on també es cantaran nadales i s'oferirà un berenar. El proper dilluns 24 de desembre, l'Agrupament també farà el Cagatió Popular, a les onze del matí a la plaça d'Espanya i a partir de la una del migdia a la plaça de l'església de Sant Pere. El dijous 28 de desembre, els escoltes també oferiran una cantada de nadales als avis de la residència de la gent gran Baix Camp i també participaran en el Parc de Nadal que es farà els dies 27 i 28 de desembre, i els dies 2, 3 i 4 de gener al Palau Municipal d'Esports.

D'altra banda, durant tot l'any l'Agrupament Escolta Gent de Mar realitza nombroses activitats com la venda de castanyes per la Castanyada, el Carnaval, la Diada de Sant Jordi, les cucanyes per la Festa Major de Sant Pere i col·laboracions amb d'altres associacions com Càrites i Mans Unides.

Comenta aquest article