Informació general

Cambrils recapta més de 15.200 euros per a la Marató de TV3

Per Berta Ruiz

Ballada de sardanes en els actes que es van celebrar aquest diumenge al Parc del Pescadors en motiu de la Marató

Un any més, Cambrils s'ha sumat a la Marató de TV3 –enguany dedicada a les malalties cardiovasculars– amb un total de 15.234,67 euros, tot i que encara falta sumar a aquest total la recaptació de la Coral Verge del Camí i La Teca Teatre. Durant tot aquest cap de setmana s'han concentrat bona part dels actes de la campanya "Cambrils solidari en pro de la Marató de TV3", amb tot tipus d'activitats i esdeveniments d'entitats i col·lectius que un any més han volgut participar, i que ha comptat amb l'organització de la regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils.

El Parc del Pescador va ser l'escenari ahir al matí de diferents activitats, on les associacions van muntar les seves parades, amb la venda de punts de llibres de segona mà, organitzat per la Lliga contra el Càncer, Mans Unides, Càrites Sant Pere i la Lliga de la Llet. L'Associació de Dones "Amunt" va preparar per a l'ocasió una bona quantitat de dolços solidaris que van vendre durant tot el matí i els alumnes de l'IES Ramon Berenguer IV van vendre punts de llibre. També hi va haver ballada de sardanes i ball country a càrrec dels Amics de la Sardana. I el Club d'Atletisme Cambrils també va organitzar la Cursa Popular Solidària a la riera d'Alforja.

El dissabte també es van fer altres activitats, com el mercadet solidari al pati de l'escola del CEIP Cambrils, amb la venda de treballs manuals elaborats per tots els alumnes del centre. L'Agrupament Escolta Gent de Mar va organitzar l'activitat "El camp a taula. La millor fórmula de combatre les malalties cardiovasculars", amb una reconstrucció històrica de l'antiga venda de fruites dels pagesos a la plaça del Pòsit. La Biblioteca Municipal també va organitzar un taller de reciclatge amb Noemí Martín; mentre que al vespre l'Associació Cultural de Vilafortuny amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música va oferir un concert de Nadal a l'església de Santa Maria de Vilafortuny a càrrec de l'orquestra de corda de nivell mitjà i el grup de vent Crescendo. A la nit, l'Associació de Veïns de Nou Cambrils van celebrar també un sopar i una rifa popular solidària.

El divendres també es van realitzar tot un seguit d'activitats als centres escolars cambrilencs. L'IES Ramon Berenguer IV va elaborar una gran pancarta plena de mans solidàries, mentre que a la tarda van realitzar unes sessions d'aeròbic per a tothom. L'AMPA del CEIP Guillem Fortuny també va muntar durant tota la tarda un seguit de paradetes nadalenques en la seva Fira de Santa Llúcia i també va oferir un berenar solidari per a tothom. Finalment, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –tant en l'edifici La Salle com Vedruna– va fer la plantada d'uns arbres de Nadal solidaris. En l'edifici Vedruna, tots els alumnes de secundària van confeccionar uns petits arbres de Nadal de cartolina decorats amb diferents frases solidàries. Cada classe va unir tots els arbres petits per tal de fer-ne un de més gran, i entre totes les classes d'ESO del centre crear-ne un de molt més gran, l'arbre de Sierpinsky. Durant l'acte, es va fer lectura d'un manifest de suport a la Marató de TV3 i els alumnes també van llegir diferents poemes i escrits solidaris. Unes alumnes del centre també van oferir un petit espectacle de ball. Durant un parell de setmanes, tots els alumnes del centre –de primària i secundària– van anar fent les seves aportacions econòmiques.

Cambrils aporta un total de 15.234,67 euros

El total recaptat fins ara és 15.234,67 euros a través de les diverses activitats de les associacions i entitats cambrilenques. Així, el Club Nàutic Cambrils ha recaptat 476,59 euros, l’Associació de Dones de Vilafortuny 2.402,76, el CEIP Cambrils 4 (La Bòbila) 250, el CEIP Joan Ardèvol 606,53, la llar d’infants M. Dolores Medina i la seva AMPA 500, la llar d’infants La Cuca 890, l’Escola Municipal de Música de Cambrils 475,50, el CEIP Marinada i la seva AMPA 725, el CEIP Cambrils III i la seva AMPA  211, el Casal Municipal de la Gent Gran 382,83, l’AMPA de IES Ramon Berenguer IV 53, l’IES Ramon Berenguer IV 268,95, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i l’APA 1.800, el CEIP Guillem Fortuny i la seva AMPA 680, el CEIP Cambrils i la seva AMPA 952,40, l’AEiG Gent de Mar 546,91, la Biblioteca Municipal 9,37, l’Associació Cultural de Vilafortuny 1.040, l’Associació de Veïns de Nou Cambrils 504, l’Omplim de Colors del passeig d’Albert 40,91, l’Omplim de Colors la plaça de l’Església de Stant Pere - Càritas Sant Pere137,85, l’Omplim de Colors la plaça de les Remendedores - Creu Roja 166,38, la Delegació de la Lliga contra el Càncer, Mans Unides, Càrites Sant Pere i Lliga de la Llet 491,50, l’Associació de Dones “Amunt” 456,05, els Amics de la Sardana 150,04, el Club d’Atletisme Cambrils 147,10 i el Club Patí Cambrils 869,84.

Comenta aquest article