Informació general

El conseller Francesc Baltasar i l'alcalde de Cambrils signen el conveni per a la construcció de 102 habitatges protegits

Per Berta Ruiz

Encaixada de mans entre l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el conseller d'Habitatge –Francesc Baltasar– ahir al matí en la signatura del conveni

El conseller de Medi Ambient i Habitatge –Francesc Baltasar– i l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– van signar ahir al matí el conveni per a la promoció de 102 habitatges de protecció oficial de lloguer al municipi. Una promoció de 50 habitatges es construirà al carrer del Castell de Peralada, a la zona de Vilafortuny, i les vivendes es destinaran a gent gran, mentre que l'altra promoció, de 52 habitatges, es construirà al carrer de l'Anoia i aniran destinats a gent jove.

L'alcalde de Cambrils es mostrava ahir molt satisfet de poder signar un conveni d'aquestes característiques, que segons va afirmar, "enceta una nova política activa per crear vivenda protegida i possibilitar l'accés a la vivenda", sobretot en una zona on el sòl és molt car. Robert Benaiges, també va voler agrair al conseller Francesc Baltasar la seva visita al municipi per tal de signar aquest conveni i encetar aquesta fórmula de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i la Generalitat de Catalunya. L'alcalde de Cambrils, també va voler recordar que aquest projecte no serà l'únic, ja que en el programa de mandat es van comprometre a la construcció de 2.000 vivendes protegides, i per això, segons Benaiges, "hem d'enllestir els projectes, perquè es puguin fer realitat a mitjà o a llarg termini".
D'altra banda, Robert Benaiges, també va avançar que des de l'Ajuntament de Cambrils i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge s'està treballant per tal de crear un ens que controli i gestioni tota aquesta qüestió, el que serà la futura Oficina Local de l'Habitatge.

Per la seva part, el conseller Francesc Baltasar també va voler mostrar la seva satisfacció d'estar a Cambrils i poder signar un conveni per a la construcció d'habitatges dotacionals "adreçats a dos dels col·lectius més desprotegits". Francesc Baltasar també va voler felicitar l'Ajuntament de Cambrils, "pel treball fet i pel treball a fer" en aquest tema, ja que, segons va afirmar, "aquest és el problema nacional número u a Catalunya, que afecta més del 60% de la població, que té la necessitat d'accedir a ajuts d'accés a l'habitatge o ajuts al lloguer". Pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, "és fonamental que avui en dia es tingui la capacitat d'arribar a aquests acords entre la Generalitat de Catalunya, l'administració local, els constructors i promotors, i els agents socials, per fer realitat aquest tipus d'accions concertades".

Robert Benaiges i el conseller Francesc Baltasar també van manifestar que aquest acord només és l'inici, ja que es preveu tirar endavant només promocions d'aquestes característiques. Segons va avançar Robert Benaiges, seguint aquesta fórmula que s'ha fet ara, d'intercanvi de zona d'equipaments per a zona de vivenda protegida, "hi ha un terreny molt interessant a la zona de Mas Clariana que també podria seguir aquest mateix procés". De fet, en aquest àmbit és on es podria ubicar també el futur CAP de Vilafortuny, i per això cal arribar a un acord entre la Conselleria de Salut, la Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de Cambrils. D'altra banda, Robert Benaiges també va apuntar que a la zona de les Comes es contemplen també uns 2.000 habitatges protegits més.

A la signatura d'aquest conveni també hi va assistir el director general de Promoció de l'Habitatge –Joaquim Gascó–.

50 habitatges per a gent gran i 52 habitatges per a gent jove

La Direcció General de Promoció de l'Habitatge, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) desenvoluparà les dues promocions. Ambdues edificacions consistiran en blocs de planta baixa i tres plantes pis, i tots els habitatges tindran un dormitori i una superfície útil d'uns 40 metres quadrats.

Els 50 habitatges dotacionals que es construiran a la zona de Vilafortuny per a gent gran amb una protecció oficial de lloguer, comptaran també amb un total de 45 places d'aparcament en superfície, mentre que la construcció dels 52 habitatges dotacionals del carrer de l'Anoia i destinats als més joves comptaran amb un total de 32 places d'aparcament també en superfície.

El preu de lloguer d'aquests habitatges –sense l'aparcament– i segons proposta del Pla de l'Habitatge 2005-2008 serà d'uns 180 euros mensuals, depenent del preu final de la superfície útil definitiva de l'habitatge i del mòdul vigent en el moment de l'adjudicació.

Aquestes dues actuacions suposen una inversió per part de l'Incasòl d'uns 6.141.745 euros.

El període aproximat perquè aquestes dues promocions estiguin enllestides podria ser d'uns dos anys o dos anys i mig aproximadament. Ara, s'han de realitzar els projectes, s'ha de fer l'adjudicació de les obres a través d'un concurs i tot seguit s'han d'iniciar les obres.

Comenta aquest article