Informació general

L'Ajuntament de Cambrils demana que la carretera de Misericòrdia arribi fins a l'avinguda de la Diputació

Per Berta Ruiz

L'Ajuntament a més demana que la carretera es converteixi en una autovia

L'Ajuntament de Cambrils ha presentat un seguit d'al·legacions a l'avantprojecte del Pla Territorial del Camp de Tarragona. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va enllestir aquest avantprojecte fa uns mesos i, amb la voluntat d'aplegar el màxim de consens, s'ha sotmès aquest document a consulta pública per tal que els ajuntaments, les entitats i la ciutadania puguin analitzar-lo i realitzar propostes abans d'iniciar-se la seva tramitació.

Aquest Pla Territorial reconeix i promou la formulació de sis plans directors urbanístics plurimunicipals entre els quals hi ha el Pla director urbanístic de l'àmbit central del Camp de Tarragona, que integra la regió compresa entre les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat, amb un total de 131 municipis, on viuen més de 450.000 habitants.

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– ha explicat alguns detalls d'aquestes al·legacions o propostes presentades des del consistori cambrilenc per tal que es tinguin en consideració. Segons ha explicat Robert Benaiges, el Pla Territorial es basa en tres grans eixos: un que correspon als espais lliures, l'altre sobre el creixement urbanístic i un altre gran eix relatiu a les infraestructures. L'Ajuntament de Cambrils ha presentat una al·legació per a cadascun d'aquests tres grans eixos.

Infraestructures

En l'àmbit d'infraestructures, Robert Benaiges va avançar que des de l'Ajuntament de Cambrils –juntament amb d'altres municipis que hi estan donant suport i també la Cambra de Comerç– es demanarà l'ampliació de la carretera de Misericòrdia (T-3141) perquè aquesta sigui una autovia, "i no pas una ampliació i adequació com la que estava planificada fins ara". Segons explica Robert Benaiges, aquesta demanda no només afectaria l'actual traçat, "sinó que demanem que es perllongi des del seu enllaç amb l'N-340 fins a baix a la costa, de manera paral·lela a la riera i fins a l'avinguda de la Diputació".

Espais lliures

En l'apartat corresponent a espais lliures, Robert Benaiges explica que el Pla Territorial ja contemplava la inclusió de les dues grans rieres del municipi –Riudecanyes i Riudoms– com a espais de connexió entre l'interior i la costa. Des del consistori cambrilenc també es demana que s'incloguin dins dels espais lliures la resta de rieres del municipi, ja que, segons Robert Benaiges, "són rieres que també connecten Cambrils amb l'interior, tot i que potser no amb tanta envergadura com les altres dues". A més, segons comenta l'alcalde de Cambrils, aquesta inclusió com a espais lliures, "no afecta ningú, ja que també estan dins de les previsions del Pla General de Cambrils".

Creixement urbanístic

En el gran àmbit d'actuació que té relació amb el creixement urbanístic, Benaiges explica que, "el Pla Territorial proposa tota una sèrie de creixements que són exactament els que nosaltres tenim previstos en el nostre Pla General i, per tant, no hi tenim res a dir. Però l'única al·legació que farem per demanar que s'esborri del Pla Territorial és la previsió de creixement industrial que hi ha a la zona de Mas de Don Felip –al terme municipal de Riudoms–. Des de l'Ajuntament de Cambrils s'està en contra d'aquest projecte, ja que segons afirma Benaiges "és una indústria molt propera a nuclis urbans i zones residencials i creiem que no té massa sentit, perquè a més està al mig de tota la plana agrícola del Camp, que també està perfectament reservada en el Pla Territorial. Per tant, des d'un costat no entenem molt bé que hi pinta una taca industrial allí al mig, i per altre costat, des del nostre punt de vista és una zona que està massa propera a zones residencials i pot generar tota una sèrie de molèsties des de tots els àmbits i ser incompatible amb la indústria turística". Sobre aquesta qüestió, Benaiges va afirmar que ha de mantenir una reunió amb l'alcalde de Riudoms per tractar amb més profunditat aquest tema.

Actualment, s'ha acabat el període oficial per presentar al·legacions, tot i que fins a meitats del proper mes de gener encara es podran incloure noves propostes per part dels ajuntaments, ja que segons afirma Benaiges, "no són pròpiament al·legacions sinó suggeriments". Posteriorment, es recolliran totes aquestes aportacions i es farà una nova proposta i es preveu fer l'aprovació inicial abans de l'estiu. Tot seguit, i tal i com explica Robert Benaiges, s'obrirà de nou el període oficial per presentar al·legacions tal i com marca la llei.

D'altra banda, Benaiges explica que des del consistori cambrilenc també es demanarà l'ampliació de serveis, "ja que el Pla Director del Camp preveu que Cambrils sigui una zona de gran creixement urbanístic i és un tema que ens preocupa molt".

Comenta aquest article