Cultura

La companyia de teatre 'Per-versions' representa l'obra 'Cómica Vida' amb un gran èxit de públic

Per Jordi Moreno, Cristina Sierra

Noël Olivé, Jordi Coromina i Pep Cruz, en un moment de la representació de l'Obra Cómica vida, ahir al Palau Municipal d'Esports

La companyia de teatre ‘Per-versions’ dirigida per Pep Cruz, el popular Josep Monràs a la sèrie de ficció de TV3 ‘Ventdelpla’, va representar ahir al vespre al Palau Municipal d’Esports l’obra ‘Còmica Vida’, primera obra de teatre escrita per Joan Lluís Bozzo, el popular dramaturg de Dagoll Dagom. El públic assistent va gaudir de gairebé dues hores de representació ininterrompuda on tres personatges, el Paco (Pep Cruz), la Lara (Noël Olivé) i l’Eloi (Jordi Coromina), desenvolupen una trama relacionada amb el món del teatre professional i amateur.

Pep Cruz director i actor de la companyia ‘Per-versions’


La companyia de teatre ‘Per-versions’ va néixer el 2001 amb la idea d’adaptar un llibre de poemes eròtics i fer-ne una obra de teatre. ‘Cómica Vida’ és la segona obra representada per aquesta companyia. Pep Cruz afirmava moments abans d’iniciar la seva representació a Cambrils: ‘crec que tots els pobles de Catalunya tenen el dret que se’ls hi vagi a fer teatre, vam pensar en espectacles de petit format que poguessin anar per tot arreu, crec que primer és la qualitat interpretativa sobre la gran maquinària teatral perquè sóc de l’opinió que el teatre és un senyor parlant i els altres escoltant, i si el que es diu té interès i els actors ho fan bé, l’essència del teatre queda potser en estat més pur que no pas quan l’obra es defensa amb una gran maquinària teatral’.

Tragicomèdia ambientada en el món del teatre

L’argument de l’obra fa un petit homenatge al teatre amateur. Un popular actor de televisió especialitzat en fer papers de dolent (Paco) i una actriu professional (Lara) visiten un poble de muntanya per a passar-hi les vacances. Allí coneixen a Eloi, un policia municipal que actua al grup de teatre del poble. La trama s’embolica quan la Lara fa el salt al seu marit embolicant-se amb el policia local.
El públic cambrilenc va seguir amb atenció tota l’obra malgrat la incomoditat del recinte i el fred de la sala que va obligar a molts a abrigar-se amb les seves respectives jaquetes. Pep Cruz ens explicava com la companyia afrontava el fet d’actuar fora de recintes teatrals, ‘en el moment que tu et planteges fer l’obra, has de decidir si aniràs o no a aquets llocs, nosaltres com que vam decidir anar-hi fem la producció adaptada a aquests condicionants, només necessitem una tarima i unes cortines’.
El passat mes de novembre l’obra va ser presentada oficialment al Festival de teatre de tardor Temporada Alta de Girona però des del més de maig s’havia anat representant en diverses localitats catalanes abans d’adoptar el seu format actual. L’actuació a Cambrils ha esta la primera de tota la demarcació de Tarragona i darrera les 25 representacions ja realitzades en tenen 23 més contractades. També diversos teatres de Barcelona s’han interessat per l’obra de cara a la propera temporada de tardor.

Nous projectes per a la companyia

La companyia de teatre davant l’allau de bolos contractats ja està pensant en el seu proper projecte. Pep Cruz ens comentava, ‘estem pensant demanar per encàrrec a un autor que ens escrigui una obra per nosaltres tres, però encara no es pot dir perquè estem a les beceroles, com que amb l’obra actual tirarem 2 anys ben bé, tenim temps per trobar algú que ens escrigui una obra que s’ajusti a la nostra manera de fer teatre’.

Comenta aquest article