Cultura

Més de 1.200 alumnes cambrilencs participen en l'activitat "Els músics de Bremen" organitzada per l'Escola Municipal de Música

Per Berta Ruiz

El passat dimecres es va acabar l'activitat "Els músics de Bremen" que ha organitzat l'Escola Municipal de Música

En motiu de la celebració de Santa Cecilia, patrona dels músics, l'Escola Municipal de Música de Cambrils ha convidat als centres escolars de Cambrils -alumnes de P4, P5 i primer cicle de Primària- a participar en l'activitat "Els músics de Bremen", una activitat creada i interpretada per professors de l'Escola de Música de Cambrils i amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils.

Entre els dies 27, 28, 29 i 30 de novembre i 4 i 5 de desembre, més de 1.200 alumnes han passat per la sala Albéniz del centre per participar en l'activitat "Els músics de Bremen". Aquesta activitat ha consistit en escoltar la narració del famós conte dels germans Grimm, relacionat amb un seguit d'intervencions musicals en directe, amb una formació instrumental molt suggerent. Els nens han pogut descobrir instruments com el contrabaix, la flauta travessera o la bateria que no són freqüents de veure i escoltar en directe, obrint la possibilitat de fusionar l'estil clàssic amb el llenguantge de la música moderna o el jazz, i que ha comptat amb la participació d'Isabel Serra -flauta travessera-, Eladi Dalmau -piano-, Stanislava Stoyanova -contrabaix- i Lluís Chacón a la bateria. A l'activitat també hi van prendre part José Juan González -narració i veu-, Pau Fargas -en l'enregistrament de la veu- i Helena Martínez com a traductora del text "Els músics de Bremen".

Tots els assistents també han pogut participar activament en aquesta activitat, ja que prèviament les escoles interessades van rebre un dossier amb material per treballar a les aules de les escoles.

Comenta aquest article