Gastronomia
Tret de sortida a la 13a edició de Sabor Salou
Durant tot aquest cap de setmana, un total de 38 establiments donaran a conèixer les seves propostes gastronòmiques al passeig de Jaume I
Salou va donar, ahir al vespre, el tret de sortida oficial a la 13a edició de Sabor Salou, una de les fires gastronòmiques a l’aire lliure més consolidades del país.
L’acte inaugural va comptar amb la presència de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, qui va destacar l’excel·lent moment que viu el sector: “El turisme a Catalunya gaudeix de molt bona salut i la nostra oferta gastronòmica ens posiciona com a referents internacionals”.
En el seu parlament, Lagé va felicitar Salou per “l’encert d’apostar per la gastronomia com a via per prestigiar i atraure turisme”, i va posar en valor el paper de la restauració com a eix de dinamització econòmica.
Salou representarà a Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia a Vigo
En aquest context, va anunciar que Salou representarà oficialment Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia a Vigo, durant la primera setmana de juliol, a través del reconegut xef Pep Moreno, del restaurant Deliranto, guardonat amb una estrella Michelin.
L’alcalde Granados, en la seva intervenció, va destacar que Sabor Salou “és una plataforma clau per visibilitzar la qualitat i la diversitat de la nostra gastronomia, així com el talent i la professionalitat dels restauradors locals”. També va remarcar que “la gastronomia és un actiu estratègic per a la desestacionalització i la consolidació d’un turisme sostenible i de qualitat durant tot l’any”.
Després de l’acte, les autoritats i representants institucionals van fer un recorregut pels 57 estands participants, on van poder conèixer les propostes de 38 expositors, tastar productes de proximitat i interactuar amb els professionals del sector.
La fira es prolongarà fins demà diumenge al primer tram del passeig Jaume I, amb una programació plena d’activitats per a tots els públics: showcookings, tastos de vins i cerveses, masterclass de còctels, cuina internacional, música en directe i tallers infantils. Entre les novetats d’enguany destaca l’Espai Gastrolab by Makro i l’activitat familiar amb el xef Pep Moreno, prevista per diumenge.
Amb més de 47.000 visitants en l’edició anterior, Sabor Salou es consolida com una cita d'identitat local imprescindible per als amants de la bona cuina i una aposta decidida de la ciutat pel turisme gastronòmic com a motor de dinamització local i projecció internacional.
