Societat

El CEIP Cambrils III organitza una xerrada informativa sobre nens i nenes amb problemes de cor dintre dels actes per La Marató de TV3

Per Anna Fargas



Imatge de la xerrada, ahir al vespre al Centre Cívic de Vilafortuny
El CEIP Cambrils III i la seva AMPA van organitzar ahir al vespre al Centre Cívic de Vilafortuny una xerrada informativa sobre els nens i nenes amb problemes de cor.

La xerrada que anava a càrrec d'Àngels Estévez, psicòloga i delegada de l'Associació d'Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya (AACIC), tenia l'objectiu de conscienciar la ciutadania de l'existència de nens i nenes amb malalties del cor ja que, tal i com va dir Estévez, "la societat no és tant conscient que no només la gent adulta pateix malalties del cor". La xerrada es va iniciar amb un visionat del vídeo informatiu de la Marató d'aquest any on un dels testimonis que apareixia era en Julen, un noi de 21 anys que havia patit diverses operacions de cor i explicava com es sentia "un nen de 12 anys que no pot fer cap esport".

Després del visionat, Àngels Estévez va parlar de la Cardiopatia Congènita i centrant-se amb els infants va explicar que "acostumen a ser nens que es cansen molt aviat i que costa que s'adaptin a l'escola perquè han d'estar molt de temps a casa, ja que qualsevol constipat els afecta molt més i perquè han conviscut molt de prop amb la mort". Estévez  va explicar que l'AACIC es va crear amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies. Cal destacar que en aquesta xerrada també hi va assistir un nen malalt de cor que va provocar entre els assistents un interès encara més gran sobre tot el que va explicar Estévez.

Aquesta xerrada s'inclou dintre de les activitats que el CEIP Cambrils III ha organitzat per col·laborar amb la Marató de TV3. Carme Maroto, directora del centre, va explicar que, a l'igual que l'any passat, els alumnes del centre dibuixaran un cor que posaran en un arbre de Nadal, i "a en el moment d'enganxar el cor els nens i nenes faran un donatiu que ja hauran portat de casa". A part, per iniciar l'activitat també se'ls farà una activitat més didàctica on s'explicarà als infants en forma de conte què són les malalties del cor i en finalitzar-la prendran a casa mitja nou pintada sobre d'un cor a casa "ja que la nou també té forma de cor".

Comenta aquest article