Societat

Jaume Sedó és elegit com a nou president de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample

Per Lluís Rovira i Barenys

Jaume Sedó, a l'esquerra de la imatge, repartint els tortells en la darrera edició de les festes del Barri de l'Eixample

L'assemblea general de socis de les festes del Barri de l'Eixample, celebrada el passat 16 de novembre, va proclamar a Jaume Sedó com a nou president de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample en substitució de Benet Budí, que va presentar la seva renúncia al càrrec després de 14 anys a la presidència de les festes.
Jaume Sedó n'era l'actual vicepresident, càrrec que ocupava des de l'any passat en què va substituir a Maties Garriga. Anteriorment feia uns 10 anys que havia entrat a la junta i ha participat de la festa de Barris des del primer any.
Actualment la junta de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample està presidida per Jaume Sedó; Àgueda Micola n'és la vicepresidenta; Nerea Micola, la tresorera i Pere Gutiérrez, el tresorer. Com a vocals hi ha Josep Cabré, Enric Piñol, Tomàs Garcia, Guillem Anton i Enric Pujol, aquest darrer com a nova incorporació.

L'assemblea general de socis va tenir poca assistència, com ja ve sent habitual en els darrers anys. Dins de l'ordre del dia, es van aprovar els comptes anuals així com el pressupost per a l'edició de l'any vinent que serà la de la 30a edició de les festes al Barri de l'Eixample.

Més col·laboració i més suport econòmic

El nou president, Jaume Sedó, té molt clar que per tirar endavant cal el suport i l'ajuda de la gent, primer que tot, i, a més, més suport econòmic per part de l'administració municipal.
Pel que fa a la gent, el nombre d'efectius de la junta és limitat per a tirar endavant la festa. Sedó agraeix tota la gent que cada any col·labora en molts aspectes puntuals de la festa : en la sardinada, en la preparació de la xocolata, en la col·locació dels llums i dels ornaments als carrers, ...., "també vull agrair al Maties Garriga la cessió del seu magatzem els dies de les festes així com la seva participació en molts dels aspectes de la festa", segons manifestava a Revista Cambrils Diari Digital.
Actualment hi ha 289 socis a les festes del Barri de l'Eixample, un número que no creix tot i la recent reconversió d'una part del barri que s'ha traduït en un increment d'habitatges, "la majoria de socis ho són des del primer dia, és molt difícil incorporar gent nova".

L'aspecte econòmic també preocupa. Cada soci paga 25 euros de quota anual tot i que la majoria d'actes són oberts a tota la població. Segons manifesta el nou president, "necessitem més subvenció per part de l'Ajuntament. Avui dia tot puja molt. De cara la festes de l'any vinent, les de la 30a edició, volem fer alguna cosa extraordinària però tot dependrà dels diners que aconseguim".

Comenta aquest article