Informació general

Mobilització veïnal contra el POUM

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment en què els veïns del Cap de Sant Pere i els de l’Esquirol s’ajunten en una sola columna per dirigir-se al Pi Rodó
Un bon nombre de persones, 2.000 segons els organitzadors i 750 segons l’Ajuntament, van respondre a la convocatòria feta per l’Associació de Propietaris Costa Cambrils i es van manifestar, el passat 6 d’agost, en protesta per diferents aspectes del POUM. La manifestació va recórrer la zona litoral de llevant i va transcórrer sense cap incident remarcable.

Tres punts de sortida

La manifestació s’havia convocat per a les 6 de la tarda del dissabte 6 d’agost i havia de tenir dos punts de sortida, l’un situat a l’Esquirol i l’altre al costat del Club Nàutic. Els manifestants d’un costat i l’altre havien de confluir al voltant del Pi Rodó. A les 6 de la tarda, la gent es va anar concentrant als llocs de sortida. Centenars de globus de color groc amb l’anagrama de l’Associació de Propietaris Costa Cambrils eren el senyal distintiu dels manifestants. També hi havia pancartes, algunes amb un contingut més aviat genèric i d’altres amb al·lusions directes a determinats regidors de l’equip de govern. La sortida de la manifestació es va retardar, ja que un bon grup de gent s’havia concentrat a la zona del Cap de Sant Pere i es va esperar que s’ajuntessin amb els que estaven concentrats a l’Esquirol.

Per la carretera i no pel passeig

El lloc per on havien de passar els manifestants va ser motiu de discussió entre membres de la junta de l’associació i alguns dels manifestants. La junta de l’Associació de Propietaris Costa Cambrils havia previst des d’un principi que la manifestació es fes pel passeig litoral i no es destorbés el trànsit rodat de l’avinguda de la Diputació. Els manifestants que van sortir del costat del Club Nàutic així ho van fer. Ara bé, els que venien de la zona del Cap de Sant Pere van fer tot el seu recorregut per l’avinguda de la Diputació, ocupant un carril de la calçada. Des de l’Esquirol, on es van trobar amb l’altra concentració de gent, fins al Pi Rodó la manifestació va seguir per la calçada de l’avinguda de la Diputació, tot i l’intent del president de l’associació, Javier Garcia, i altres membres de la junta de convèncer la gent que encapçalava la columna del Cap de Sant Pere que s’anés pel passeig. Finalment, tots els manifestants es van trobar al costat del Pi Rodó, on es va posar el punt i final a la manifestació. Cal dir que un sector va continuar des del Pi Rodó en direcció al port fins que un cop recorreguts uns 100 metres van recular. La manifestació es va cloure amb l’aviada dels globus i amb unes paraules que Javier Garcia va dirigir als assistents a través del servei de megafonia mòbil que l’associació havia disposat al llarg de la manifestació.

Sopar a la platja

L’Associació de Propietaris Costa Cambrils va convocar un sopar popular a la platja del Regueral amb entrepans, ja que, segons deien en un comunicat, l’Ajuntament els havia denegat el permís per fer sopars populars. Javier Garcia, president de l’associació de propietaris, va puntualitzar que ells no havien demanat cap subvenció per fer sopars.

Les pancartes i els crits

La majoria dels missatges que es podien llegir a les pancartes reivindicaven la intenció dels manifestants de no marxar de Cambrils. Així doncs, per exemple, hi havia frases com “No marxarem. Tenim dret a estar aquí”, “Basta especulación. Queremos + información”, “4a generación de veraneantes. ¡No nos iremos!” o “No marxarem!! Volem viure com fins ara!!”. També hi havia pancartes amb missatges curts i concisos com “No al POUM” o bé “Nos gusta Cambrils”. També hi havia pancartes que anaven dirigides a l’alcalde i a dos regidors de l’equip de govern, concretament als regidors Joan Mas i Joan Recasens. Entre els crits més corejats pels manifestants cal destacar el de “Dónde está, no se ve, el alcalde de Cambrils”.

Comenta aquest article