Informació general

L'oposició es mostra indignada per haver d'assabentar-se a través de la premsa de la retirada d'un punt de l'ordre del dia del ple

Per Berta Ruiz



Carme Cros, Xavier Martí, Lluïsa Rom, en un moment de la roda de premsa ahir al matí
Els tres grups de l'oposició –CiU, PP i PLIC– van oferir ahir al matí una roda de premsa prèvia al ple per tal d'explicar alguns dels punts de l'ordre del dia. Entre els punts més destacats, els tres grups van mostrar la seva total oposició al nou Reglament Orgànic Municipal i van avançar els seus vots en contra. També van avançar el seu suport a la iniciativa conjunta dels tres grups de l'oposició més ERC, en la moció del restabliment del servei de Renfe.

Per altra banda, la cap del PP –Carme Cros– va avançar el desacord dels tres grups de l'oposició a l'aprovació de la composició de la comissió de la Societat Municipal de Ràdio i Televisió, sobre la qual s'havia parlat prèviament en una comissió informativa. Segons Carme Cros, "els grups de l'oposició mai hem tingut participació en el seu funcionament i creació, i mentre no hi hagi més claredat en tot el seu funcionament actual, votarem en contra d'aquesta creació. Primer, perquè no estan les coses clares de com ha funcionat fins ara i com s'ha creat. Segon, perquè té una despesa econòmica per a la població de Cambrils de 540.000 euros anuals. Tercer, perquè creiem que s'ha creat una comissió en què hi trobem a faltar la figura externa d'un especialista en mitjans de comunicació, que pot tenir un punt de vista molt diferent al que poden tenir els propis tècnics de la casa; parlem de les persones que actualment formarien part d'aquesta comissió i que són treballadors en plantilla de la Televisió de Cambrils. També hem trobat a faltar un representant de la Revista Cambrils, ja que és el mitjà de comunicació més antic, actualment està fent una labor molt important amb el Diari Digital i és un dels mitjans locals als quals la gent de Cambrils hi està més connectada i s'hauria de tenir en compte el seu punt de vista". Segons Carme Cros, "mentre tot això no canviï i es faci una proposta que plantegi totes aquestes qüestions, l'oposició votarà en contra".

Després de les seves paraules, diferents membres dels mitjans de comunicació van informar a Carme Cros, Xavier Martí i Lluïsa Rom que aquest punt s'havia retirat de l'ordre del dia, sense que l'oposició ho sabés prèviament. Carme Cros es va mostrar indignada pel fet que "ens n'hàgim d'assabentar per la premsa. L'oposició ens assabentem de les notícies pels mitjans de comunicació. Avui tenim un ple i no ens comuniquen que s'ha retirat un punt. La població ha de saber que els últims a assabentar-nos som l'oposició i això és una forma de funcionament molt negativa, que diu molt de la forma de funcionament d'aquest equip de govern".

Xavier Martí també va lamentar haver-se assabentar de la retirada d'un punt de l'ordre del dia per la premsa, però d'altra banda va afirmar que és bo que es retiri, "perquè no hi estàvem gens d'acord i ara ho podrem consensuar millor". Finalment, Lluïsa Rom, va expressar que "no costava res avisar-nos que es retira un punt, abans que nosaltres ens presentéssim aquí. Simplement amb els fets ja es veu una mica el tarannà".

Comenta aquest article