Informació general

L'Ajuntament i la Generalitat acorden la construcció de 106 vivendes protegides per a gent gran i gent jove

Per Berta Ruiz



Salvador Matas, Robert Benaiges i Joan Recasens, ahir en la roda de premsa prèvia al ple
El ple ordinari celebrat ahir al vespre va aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i la Generalitat de Catalunya per a la construcció de 52 habitatges dotacionals per a gent jove i 54 habitatges més per a gent gran.

En la roda de premsa prèvia al ple, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va explicar alguns detalls d'aquest nou projecte que dóna sortida a una de les mancances més important per a la població, i més especialment per a dos col·lectius sensibles com és la gent jove i la gent gran, que tenen majors dificultats per accedir a la vivenda.

A través d'un acord que properament se signarà amb el Departament d'Arquitectura i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i un conveni amb Incasòl, es permetrà la construcció d'aquests habitatges en terrenys públics de l'Ajuntament de Cambrils. Aquest acord suposarà la construcció de 54 habitatges destinats a la gent gran, que s'ubicaran en uns terrenys situats a l'alçada de Mas Clariana, just al costat de la residència Montemar i davant del càmping Cambrils Park. Aquests tindran una superfície aproximada d'uns 40 metres quadrats i el preu de lloguer aproximat estarà entorn els 170 euros mensuals. A banda d'això, l'Ajuntament de Cambrils es compromet a posar una atenció assistencial a aquestes persones en funció de les seves necessitats. Segons va explicar Benaiges, "la gent gran necessita vivendes de lloguer a un preu molt assequible, però també necessita un cert tipus d'atenció especialitzada i individualitzada en qüestions d'assistència, de salut". De fet, aquesta ubicació, propera a la residència de gent gran Montemar, permetrà en un futur formalitzar tots aquests serveis necessaris per aquest col·lectiu.

Robert Benaiges es mostrava molt satisfet amb aquest acord, ja que "en pocs mesos, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament ens hem posat les piles per donar solució a una demanda tan reclamada". De fet, la Generalitat assumeix el cost de tot el projecte i també es farà càrrec de la tramitació de totes les sol·licituds de la gent que vulgui accedir-hi, i l'Ajuntament de Cambrils assumirà l'atenció a aquest col·lectiu.

Construcció de 52 habitatges més per als joves

Dins d'aquest mateix conveni, i sota les mateixes característiques, també es tirarà endavant la construcció de 52 habitatges més destinats als més joves. Aquest projecte, també es realitzarà en uns terrenys municipals ubicats al Camí del Corralet al costat de la residència Costa Mediterrània. Les característiques d'aquests habitatges seran similars als anteriors, amb una superfície aproximada d'uns 40 metres quadrats i un preu de lloguer de referència sobre els 170 euros.

Segons l'alcalde de Cambrils, "aquest és un primer pas en el tema de la construcció de vivenda protegida. Els tres grups de govern vam formalitzar un programa a l'inici del mandat on volíem possibilitar la construcció de molta vivenda protegida. I per això, en volem fer més. El tema de la vivenda és un dels problemes importants que té Cambrils i volem posar fil a l'agulla per trobar solucions. En farem moltes més, utilitzant la fórmula de la Generalitat o d'altres fórmules per permetre l'accés a la vivenda a aquests col·lectius a un baix preu".

Comenta aquest article