Societat

‘El Periódico’ lliura el premi als alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils

Per Cristina Sierra

Els alumnes dels dos centres premiats a la redacció del Periódico amb Joaquim Rivera, Ernest Maragall i Rafael Nadal [FOTO: EL PERIÓDICO]

El Periódico de Catalunya va lliurar ahir els premis als dos col·legis guanyadors del concurs “El Periódico a les Escoles”. Com a millor diari de primer cicle d’ESO, els premiats eren els alumnes de segon del curs 2006-2007 del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils. L’IES Videreres, de Vidreres va obtenir el premi corresponent al segon cicle d’ensenyament secundari.

L’acte celebrat a la redacció del diari a Barcelona va estar presidit pel seu director– Rafael Nadal–, el Conseller d’Educació de la Generalitat –Ernest Maragall– i per l’adjunt a direcció General d’Endesa –Joaquim Rivera.

Abans de l’entrega de premis, Nadal va adreçar unes paraules als alumnes destacant la importància que té la comunicació en les seves vides. “Sou lectors i víctimes del mitjans, és important saber informar i ser informats”. També hi va haver temps per fer una breu crítica constructiva als seus treballs, i és que el director deia que hi va trobar a faltar fons en les notícies, més informació per saber que hi havia darrere dels fets. Per acabar la seva intervenció, Nadal va afirmar que “davant del dubte, periodisme” i va animar als alumnes a ser comunicadors i a descobrir aquesta professió.

Per la seva banda, Ernest Maragall també va animar als alumnes a ser comunicadors de primera fila i va remarcar l’educació com a un instrument que “ens serveix per a entendre i processar el que succeeix i que ens ajuda a descobrir la vida i a decidir per nosaltres mateixos”.

L’acte va tenir una presència destacada, la periodista Helena García-Melero que actualment treballa al diari i que va parlar amb uns quants alumnes que se li acostaven per fer-se fotos amb ella.

La visita va acabar amb l’entrega d’un lot per cada alumne que contenia un mp3, un llapis usb, uns llibres i jocs de Barcelona, a més d’un equip informàtic per cada centre.

“El Periódico a les Escoles”

El diari El Periódico fa anys que impulsa aquest projecte per tot Catalunya. Consisteix en la creació d’un diari per part dels alumnes i ells mateixos s’encarreguen de l’elaboració de les notícies, de les fotografies i de la maquetació.

Els integrants de la classe guardonada són: Olaia Aguilar, Ángela Aramayo, Gerard Baquer, Alexandra Benmehenni, Eric Berengué, Maxi Cuadrado, Filo Domènech, Ernest Fornés, Adrià Mas, Míriam Milán, Judit Miquel, Irian Montón, Gisela Garcia, Pablo Gor, Roger Gurí, Cristina Hernández, Cèlia Jiménez, Judit Llobet, Aina Mariné, Genís Martí, Yeray Oliver, Yaiza Páez, Juanma Pérez, Francesc Queralt, Sergi Reales, Maria Ribas, Mireia Rovira, Gerard Sánchez, Ariadna Serra, Sebastián Vasquez i Xavi Viñas.

Comenta aquest article