Societat

Es fa el taller "La violència en les relacions de parella" dins dels actes en motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere

Per Berta Ruiz



La regidoria Maricel Llaveria, juntament amb Maria Jesús López i Cristina Bru
El Centre Cultural va acollir durant tota la tarda d'ahir el taller "La violència en les relacions de parella", dins dels actes per a la sensibilització, prevenció i formació sobre la violència de gènere en motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere que es celebrarà aquest proper diumenge 25 de novembre.

Aquest acte, que va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria– va anar a càrrec de Maria Jesús López –psicòloga de l'associació Adhara de Tarragona– i la treballadora social d'Adhara, Cristina Bru. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Cristina Bru explicava els objectius del taller que es va realitzar ahir a la tarda a Cambrils. Segons aquesta, "des d'Adhara ens dediquem a la prevenció i lluita contra la violència familiar, sobretot vers les dones. En xerrades com aquesta, sobretot incidim en què totes les persones vivim múltiples situacions de violència al llarg de la nostra vida i el que no ens han ensenyat és a interpretar-les, mitjançant tota una sèrie d'actes de prevenció i sobretot d'educació que ajuden a comprendre aquesta realitat basada en la violència i sobretot en una violència masclista que situa a les dones en un pla d'inferioritat respecte els homes".

En el taller també es va treballar des de la vessant més informativa els diferents conceptes i situacions que es poden donar, ja que segons Cristina Bru, "a aquestes alçades molta gent no sap ni què és la violència de gènere, ni què és el gènere. Per això donem tota una sèrie d'eines per identificar aquestes microviolències i macroviolències a les que estem sotmeses, perquè no només és que et donin un cop de puny, sinó que hi ha moltes altres violències socials, ambientals, laborals... que les tenim interioritzades i normalitzades, però quan les identifiques és quan pots dir prou".

Durant el taller també es va projectar el curtmetratge d'Íciar Bollaín, Amores que matan. En el taller, tots els assistents també van poder participar i interactuar, perquè segons explicava Cristina Bru, tot parteix "des de l'experiència personal de cadascú, com se sent una dona, què significa ser dona per una dona, què significa ser home per un home, i com vivim aquests rols i aquestes realitats que ens han ensenyat".

Actes en el Dia Internacional contra la violència de gènere

Aquest proper diumenge 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, també es faran diferents actes al Parc del Pescador a partir de les 12 del migdia, amb l'espectacle infantil "El tresor del drac Rebuf" a càrrec de la companyia Imaginautes. Tot seguit, cap a la una del migdia, es farà la lectura del manifest en contra de la violència de gènere i al final d'aquest acte es farà un enlairament simbòlic de globus.

Comenta aquest article