Societat

L'Associació Ràdio Taxi Cambrils celebra els 25 anys d'existència

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del sopar de celebració que va aplegar una nodrida representació de taxistes cambrilencs

Una nodrida representació dels taxistes cambrilencs es va aplegar, el passat divendres a la nit, al sopar que commemorava els 25 anys de l'Associació Ràdio Taxi Cambrils. Les 21 persones que hi van ser, a part de celebrar aquesta efemèride tan assenyalada, segons va explicar el president de Ràdio Taxi Cambrils, José Manuel Ramírez, també celebraven que "dins l'associació hi ha 23 dels 26 taxistes que actualment hi ha a Cambrils i que les quatre llicències que s'han concedit fa poc també s'hi han integrat".

Sobre aquestes darreres llicències Ramírez va comentar que fins que no es van concedir hi havia hagut una certa polèmica, ja que cadascú defensava els seus interessos, "però ara estem junts i el que volem és que tot funcioni i que es doni un bon servei a Cambrils".

Dos taxis a l'inici de l'associació

L'any 1982 es va posar en marxa l'Associació Ràdio Taxi amb només dos taxis de la dotzena de llicències que hi havia llavors a Cambrils. Segons explicava Ramírez, "la gent era una mica reticent a entrar-hi. De cop no teníem diners per comprar un local i de moment la central la vam posar a casa meva. La central consistia en un telèfon i una emissora amb la qual es connectava els dos taxis. La meva dona agafava el telèfon i ens passava l'avís".
Des d'un primer moment, Ramírez va tenir clar que la unió feia la força, "amb els anys, poc a poc, es van anar afegint altres taxistes. Durant uns quants anys vam ser 5 o 6 i era una època molt bonica, en què no hi havia normes. Actualment tenim un reglament intern de funcionament".

No a les llicències estacionals

Arran de les darreres concessions de llicències, l'Ajuntament té pendent posar a concurs quatre llicències de taxis estacionals. Sobre aquesta qüestió José Manuel Ramírez va dir que més valdria deixar-ho, "el desig del col·lectiu, en general, és el d'ajornar la concessió d'aquestes quatre llicències i en un temps no molt llunyà, si es veu que en fa falta alguna més, treure-la com a fixe en comptes d'estacional".

Les llicències estacionals, per llei, els corresponen als titulars de llicències de taxi. Ramírez manifestava que "en aquests moments, a Cambrils, a l'hivern sobren taxis i a l'estiu no en falten".

Comenta aquest article