Informació general

Els veïns del Lidl es queixen per la futura ampliació del supermercat

Per Anna Fargas

Dues de les pancartes que els veïns han penjat als balcons en protesta per la futura ampliació del supermercat Lidl

Els veïns de les quatre fases de l'edifici del darrere del Molí de les Tres Eres s'ha reunit aquest matí amb l'Ajuntament i els representants del supermercat Lidl a causa dels problemes de convivència que s'han creat entre el supermercat i les comunitats de propietaris. Olga Garcia, veïna d'una de les fases de l'edifici i denunciant del cas, s'ha posat en contacte amb Revista Cambrils Diari Digital per tal d'informar d'aquesta reunió i de la situació en què es troben actualment els veïns de la zona.

Habilitació d'un magatzem i d'una zona de càrrega i descàrrega

Fa tres mesos que els veïns estan en procediment de reclamació i denúncies amb l'Ajuntament "per la situació del Lidl, ja que en un principi estava ubicat en una zona darrere de l'edifici i des de fa gairebé un any, sense llicències ni autoritzacions per part de l'Ajuntament, va començar a obrir magatzems i habilitar una zona de càrrega i descàrrega sense cap tipus de senyalització". Va ser aquest estiu quan dos veïns, "cansats que l'Ajuntament fes oïdes sordes a les nombroses queixes", van començar a presentar denúncies particulars directament contra el Lidl i l'Ajuntament "perquè finalitzessin les activitats que encara no estaven autoritzades".

Garcia explica que els veïns estan descontents amb el comportament de l'Ajuntament, ja que "ha començat a concedir una sèrie de privilegis al Lidl sense donar cap tipus d'explicació ni solució als veïns afectats". A més, afegeix que hi ha gent que ha hagut de marxar perquè no pot dormir "ara s'està suportant una activitat nocturna que impedeix que es pugui fer una vida normal, a més hi ha una zona de càrrega i descàrrega on van tràilers que molesten els veïns en hores diürnes de dilluns a diumenge". A part del magatzem i la zona de càrrega i descàrrega, Olga Garcia explica que l'Ajuntament ha atorgat una ampliació del supermercat en els locals que tenen sota el seu edifici.

Aquestes queixes es van fer arribar al defensor de la ciutadania de Cambrils i Olga Garcia explica que "aquest va fer una recomanació a l'Ajuntament perquè miressin si es podia prendre algun tipus de mesura i modificar aquest magatzem i la càrrega i descàrrega". Garcia es queixa que l'Ajuntament va convocar una junta de govern extraordinària el 14 de setembre, de la qual els van informar per correu electrònic el dia abans "suposem que en aquesta junta es va habilitar la zona de càrrega i descàrrega i es va fer factible la llicència pel magatzem, ja que encara no ens ho han comunicat".

Accions de protesta

La mateixa nit que els veïns van rebre el correu electrònic informant sobre la junta de govern, van realitzar un escrit on "exposàvem la nostra repulsa a tot el que estava passant", que van enviar a l'alcalde i als partits de l'oposició. La resposta tant de l'Ajuntament com de l'oposició va ser que "no atendrien cap requeriment particular si no hi havia una comunitat que es pronunciés amb una certa unitat i força", és per aquest motiu que, segons explica Olga Garcia, els veïns de les quatre fases, la majoria d'ells estiuejants, es van constituir en comunitat de propietaris per poder adreçar-se a l'Ajuntament.

A part d'aquest escrit, també es va organitzar una recollida de signatures que es van entregar juntament amb unes fotografies a l'Ajuntament per tal que "veiessin el grau del problema". En el cas concret d'Olga Garcia, explica que "aparquen tràilers de 12 metres que, en el meu cas queden a dos pams de la meva terrassa i els meus fills petits poden saltar de la balconada al camió".

Pancartes de protesta

A més de les denúncies, fa cosa d'una setmana que s'han començat a penjar unes pancartes en diversos balcons de les quatre fases de l'edifici on es poden llegir missatges com "Ayuntamiento + Lidl = Marbella", "No más ruidos. Ayuntamiento solución", "Ayuntamiento, no zona descarga,. Qué os da el Lidl?" o "Lidl...Lidl...Lidl..€€€ Ayuntamiento $$$$".

Olga Garcia explica que després de veure la iniciativa que van prendre l'associació de veïns del Molí de la Torre i "veient com va respondre l'Ajuntament vam creure oportú que nosaltres també ens havíem de fer sentir". Garcia comenta que fa un temps que els veïns volien fer una sèrie d'actuacions però "l'Ajuntament volia tenir una posada en contacte amb nosaltres sense que això tingués més ressò", però, finalment, les quatre comunitats de propietaris que estan afectades van fer una reunió extraordinària la passada setmana i "vam decidir que ens mouríem en aquest sentit".

La reunió d'avui

Fa 15 dies els veïns afectats van presentar un recurs a l'Ajuntament demanant explicacions del que estava passant, Olga Garcia explica que no han rebut resposta però sí que els van citar per avui al matí amb caràcter extraordinari. A la reunió hi han assistit els representants de les quatre comunitats de propietaris, els dos veïns denunciants (que han posat un total de 6 denúncies des de l'agost fins ara), representants del Lidl i la part representant de l'Ajuntament. Garcia comenta que els veïns creuen que "ens volen comunicar que el que està decidit ja està fet", pel que fa a la resposta de l'Ajuntament Revista Cambrils Diari Digital ha intentat localitzar algun responsable per tal que pugui explicar els motius d'aquestes accions, tot i que ha estat impossible. Per la seva banda, les comunitats de propietaris exposaran les seves queixes i "la nostra total repulsa pel que estan fent".

Comenta aquest article