Societat

Gastronomia

Jenny Mieres, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, finalista de la XIII edició del Premi Promeses de l'alta cuina

Les persones que ho desitgin poden votar els vídeos de les seves receptes favorites i ser part del jurat popular per ajudar en l'elecció dels deu finalistes d'aquesta edició del premi

Per Redacció

L'alumna Jenny Mieres elaborant la seva recepta amb la que participa al concurs culinari
L'alumna Jenny Mieres elaborant la seva recepta amb la que participa al concurs culinari | Cedida

Le Cordon Bleu Madrid ha publicat a la pàgina de Facebook les vídeo receptes dels estudiants que opten al XIII Premi Promeses de l'alta cuina. Un any més, les persones que ho desitgin poden votar els vídeos de les seves receptes favorites i ser part del jurat popular per ajudar en l'elecció dels deu finalistes d'aquesta edició del premi. D'entre els alumnes de Catalunya seleccionats en aquesta edició hi ha l'alumna de l'escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jenny Mieres García (es pot votar la seva recepta a l'enllaç). També han estat seleccionats: Roser Reverté Carles, de l'Institut Dertosa de Tortosa; Francesc Camí Subirá i Xavier Ros Garcia, de l'Institut Cavall Bernat de Terrassa, i Bryan Quintero Pedrozo, Pablo Ruiz de Conill Isamat i Eva Serra Rossel, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona.

A les vídeo receptes, de 5 minuts de durada màxima, els estudiants, demostren les seves habilitats culinàries i creatives amb un plat elaborat a partir d'una proposta comuna: Conill, râble farcit i pastanagues glacejades amb una segona guarnició i una salsa de lliure elecció. D'aquesta manera, també compten amb la possibilitat de desenvolupar la seva creativitat amb productes de lliure elecció, especialment valorats si són típics de les regions i de temporada. Els vots obtinguts a través de la xarxa social constituiran un 15% de la valoració als participants i se sumaran a les votacions del jurat professional, compost per xefs professors de l'Escola. El termini de votacions estarà obert fins al proper 24 de febrer. Posteriorment, el 25 de febrer, Le Cordon Bleu Madrid donarà a conèixer els 10 finalistes que participaran a la gran final a la seva seu de Madrid a l'abril.

Els finalistes hauran de presentar el seu plat davant d'un jurat professional, que a la seva última edició ha estat presidit per Eduard Xatruch, xef català 3 estrelles Michelin i 3 sols Repsol. En edicions anteriors, el jurat ha estat presidit per altres celebritats de la gastronomia nacional, com ara Nacho Manzano, Jesús Sánchez, Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz. Un total de 26 escoles repartides a 18 províncies compten amb representació en aquesta fase del certamen. Canàries amb 10 i Catalunya amb 7 candidats són les comunitats autònomes amb més representació en aquesta edició. També estaran presents en aquesta fase del certamen altres autonomies com: Principat d'Astúries, Aragó, Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia i Múrcia.

L’Apunt

Tretze anys impulsant les noves generacions de xefs

El Premi Promeses de l'alta cuina és un certamen d'àmbit nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que cursin actualment el darrer any de formació en cuina a qualsevol centre del país i que destaquin per la passió i la visió de la cuina. El concurs ofereix l'oportunitat de continuar formant-se a Le Cordon Bleu Madrid, a través de dues beques atorgades als dos primers classificats. En aquesta edició, la final de la qual se celebrarà en el marc del 130è aniversari de la institució, l'escola aposta per incrementar el valor dels premis: el guanyador optarà a una beca valorada en 40.000 euros, que li permetrà estudiar l'internacionalment reconegut Grand Diplôme, i el segon guanyador, a una beca valorada en més de 23.000 euros per cursar un diploma en qualsevol de les especialitats que ofereix la escola. L'organització premiarà també l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500€ per al centre del primer classificat. Jacobo Diz, estudiant del CIFP Passeig das Pontes de la Corunya, va ser el guanyador de la passada edició del Premi Promeses. El jove corunyès va aconseguir conquerir un jurat presidit pel xef català Eduard Xatruch, amb l'elaboració d'un plat a partir d'unes tècniques i ingredients comuns: el colomí, l'arròs i una guarnició vegetal.

Comenta aquest article