Societat

Gastronomia

El xef cambrilenc Joan Llaberia, semifinalista al concurs de la millor tapa/pintxo d'Espanya

El cambrilenc, xef del restaurant L'Original, va ser el representant de la demarcació i, a més, la seva va ser l'única proposta presentada procedent de Catalunya

Per Redacció

Joan Llaberia durant la disputa del concurs gastronòmic a Madrid Fusión
Joan Llaberia durant la disputa del concurs gastronòmic a Madrid Fusión | Cedida
El xef cambrilenc Joan Llaberia es va proclamar semifinalista, aquest passat dilluns, al III Campionat Oficial Hostelería de España - Tapas y Pinchos celebrat en el marc de Madrid Fusión. Joan Llaberia del restaurant L'Original de Cambrils va ser el representant de la demarcació de Tarragona –juntament amb el suport de Federació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT)– amb la seva proposta "Gamba Dog by l'Original". La del cambrilenc, a més, va ser l'única proposta presentada al concurs procedent de Catalunya.
 
El Gamba Dog del xef cambrilenc Joan Llaberia (Foto: Cedida)

 

Un total de 31 establiments de tot l'Estat, representant les associacions d'hosteleria de les seves respectives províncies, hi van participar. Dilluns es van disputar les semifinals i l'endemà dimarts, la final. En aquesta, la tapa titulada "Perdiz, maíz y escabeche" de Jesús Iván Anaya del Complex Turístic Mirador de La Mancha de Ciudad Real es va proclamar, finalment, com la "Millor Tapa d’Espanya 2025".

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, ha destacat que, "aquesta competició és una oportunitat única per posar en valor la qualitat gastronòmica de la nostra província i projectar-la a nivell estatal".

Podeu descobrir el procés de creació del "Gamba Dog by l'Original" en aquesta entrevista a Joan Llaberia al Podcast de la Revista Cambrils, a partir del minut 28:15.

Comenta aquest article