Societat

Gastronomia

La gastronomia i els productes de proximitat cambrilencs es reivindiquen a Madrid Fusión

Damià Capafons, de Cal Tendre, i George Urquizu, de La Palmera de la Llosa, juntament amb l’oli de la Cooperativa; protagonistes de la primera jornada de la fira gastronòmica celebrada ahir

Per Lluís Rovira i Barenys

La delegació cambrilenca, ahir, a Madrid Fusión
La delegació cambrilenca, ahir, a Madrid Fusión | Lluís Rovira i Barenys

El potencial turístic i gastronòmic cambrilenc ha aprofitat el marc de Madrid Fusión i, sota el paraigua de Saborea España, ha ofert un tast de la cuina cambrilenca i dels productes de proximitat de casa nostra. En aquesta edició, els tastos gastronòmics han anat a càrrec de Damià Capafons, del restaurant Cal Tendre i de George Urquizu, del restaurant La Palmera de la Llosa. D’altra banda, Joan Llaberia, del restaurant l’Original, va participar el passat dilluns a la fase final del Campionat Oficial Hosteleria de España de Tapes i Pintxos, però no es va classificar per a la gran final que es va celebrar ahir.

Els xefs cambrilencs Damià Capafons i George Urquizu en plena elaboració d’un romesco (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L'oli de Cambrils, protagonista

Com a exemple de producte de proximitat, Cambrils ha fet gala de l’oli verge extra d’oliva de la Cooperativa Agrícola. L’oli, juntament amb les tapes elaborades pels xefs cambrilencs, van ser els abanderats dels productes locals a Madrid durant la jornada d’ahir. A més, Fernando Sarasa, director comercial de la Cooperativa, va protagonitzar un tast de quatre olis infusionats del total d’onze que ara mateix s’elaboren.

El director comercial de la Cooperativa, Fernando Sarasa, en un moment del tast d’oli (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Camí Mendoza: «Hem de valorar els aspectes diferencials de Cambrils respecte d'altres destinacions turístiques»

Per la seva part, la regidora de Turisme Camí Mendoza destacava el paper protagonista de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada i remarcava la diferenciació respecte d'altres destinacions turístiques: “per una banda, tenim els productes a prop, el peix i els productes agrícoles, i, per l'altra, la formació culinària de la mà de l’escola d’hoteleria i turisme, així com tot el sector dels restaurants de Cambrils”.

Mendoza també reivindicava el fet de pertànyer a Saborea España –“som l’únic municipi Català que en forma part”– i va destacar el fet que gràcies a aquesta filiació, Cambrils ha pogut estar a Madrid Fusión i podrà participar en altres certàmens europeus. La regidora de Turisme va dir que, en l’edició d’enguany, també s’ha volgut destacar el paper de la pesca i la seva problemàtica actual i és per això que avui, dimecres, es farà un fòrum, que comptarà amb la participació de les poblacions, integrades a Saborea España, que disposen de port pesquer a la Mediterrània.

L’estand cambrilenc va oferir tapes elaborades pels xefs cambrilencs (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

La secretària d’Estat de Turisme inaugura l’espai de Saborea España

La secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez Grau, va ser l’encarregada, ahir al migdia, de fer la inauguració oficial de l’espai que ocupen les destinacions associades a Saborea España. Sánchez, en el seu parlament, es va posar decididament al costat de les destinacions turístiques amb tot el que li requereixin. Tot seguit, el seguici inaugural va fer un detallat recorregut per a cadascun dels municipis de l’espai de Saborea i va poder degustar les seves especialitats culinàries.
 

La Secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez, la tercera començant per l’esquerra, va fer la inauguració oficial de l’espai de Saborea España (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Comenta aquest article