Esports

El cambrilenc Albert Puig rebrà el premi a l'Esportivitat 2007 de la Fundació Ernest Lluch

Per Lluís Rovira i Barenys



El cambrilenc Albert Puig, entrenador de l'aleví B del Barça
L'entrenador de l'equip aleví B del FC Barcelona, el cambrilenc Albert Puig, rebrà el Premi a l'Esportivitat de la Fundació Ernest Lluch en un acte que se celebrarà aquest proper mes de gener al Museu de l'Esport de Barcelona.

El premi reconeix el gest esportiu que va tenir Albert Puig en el partit que disputaven els alevins del Barça i de l'Espanyol, el 8 d'abril d'enguany. Recordem que en un moment del partit, els jugadors de l'Espanyol van tirar la pilota fora al veure un jugador del Barça a terra. A continuació, els jugadors del Barça van treure de banda i en comptes de tornar la pilota, en aquesta mateixa jugada, van marcar gol. El jugador que va marcar el gol, Mamadou, no s'havia adonat de que els contraris havien tirat la pilota a fora per a que s'atengués un company seu. Al fer el gol hi va haver uns moments de confusió. Al reprendre's el partit, Albert Puig va dir als seus jugadors que es deixessin marcar un gol per a compensar aquest fet i així ho van fer.

Segons va explicar Albert Puig a Revista Cambrils Diari Digital, fa pocs dies va rebre la trucada de la Fundació anunciant-li aquest guardó. Segons li van dir, s'ha valorat, a més del gest d'esportivitat, "el fet que el protagonista de la jugada, el jugador del Barça que va marcar el gol, Mamadou, fos immigrant i que el partit fos de màxima rivalitat, ja que es jugava contra l'Espanyol".

Sisena edició dels Premis Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch atorga cada any un premi a l'esportista o col·lectiu d'esportistes que s'hagin distingit a nivell internacional per la seva esportivitat i els seus valors. Aquest premi arriba, enguany, a la seva sisena edició. El primer any el guardonat va ser Guus Hiddink per haver fet retirar unes pancartes feixistes d'un camp de futbol, el segon any el premi va ser per al primer equip del Barça per posicionar-se públicament a favor de la pau, el guardó de la tercera edició se'l va emportar l'atleta brasiler Vanderlei Lima pel seu comportament durant la marató dels Jocs Olímpics d'Atenes, el quart premi va ser per al Peace Team, un equip de futbol format per jugadors palestins i israelians, i el cinquè premi va ser per la tasca portada a terme per un grup de periodistes esportius de Catalunya en l'edició del llibre 36 històries solidàries al voltant de l'esport; gràcies a la venda d'aquest llibre, apadrinat per Carles Puyol, jugador del Barça, i per Ivan de la Peña, jugador de l'Espanyol, es van recaptar 80.000 euros que s'han destinat al servei d'oncologia infantil de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Un gran reconeixement

El gest esportiu d'Albert Puig, doncs, serà el sisè premi de la Fundació Ernest Lluch a l'Esportivitat. L'entrenador cambrilenc reconeix que no s'ho esperava i afirma que li fa molta il·lusió el premi.

L'acció esportiva d'Albert Puig, de seguida, va tenir un ressò mediàtic espectacular que en el decurs dels darrers mesos s'ha traduït en diferents guardons al mèrit esportiu. Així doncs, el passat mes de maig Albert Puig va rebre el premi Joan Creus a l'Esportivitat de l'Ajuntament de Granollers i el passat mes de juliol el premi Fair Play de la Federació Catalana de Futbol.

Comenta aquest article