Esports

Ivan Fernández participa al Campionat d’Espanya de 125 cc

Per Cristina Sierra

El pilot Ivan Fernández en la cursa del Campionat de Catalunya que es va disputar a Albacete
El pilot cambrilenc Ivan Fernández, de 16 anys, ha començat a participar en la categoria de 125 cc del Campionat d’Espanya. Aquesta oportunitat li va arribar a partir del canvi d’escuderia que va fer a principis d’any, va passar de la TJT a la TMR de Manresa, un canvi que van buscar-lo tant ell com els de l’equip. El pilot afirma que “als de l’escuderia els interessava que entrés i a mi em va agradar la idea, perquè té una tecnologia més avançada i unes infraestructures molt grans”. Amb aquest canvi, Fernández es va preparar per competir en el Campionat d’Espanya i en el de Catalunya. Respecte al campionat català, el pilot ha participat en les primeres tres curses i actualment està situat al desè lloc. En aquesta competició hi ha menys participants que a l’espanyol i l’Ivan espera “acabar les tres curses que queden en un bon lloc, si pot ser entre els tres primers”.

Campionat d’Espanya

Sobre el Campionat d’Espanya, Fernández diu que hi troba moltes dificultats i és que sembla que la sort no l’ha acompanyat en aquest començament. Les proves d’aquest campionat es fan en dos dies, dissabtes i diumenges, i aquest últim dia participen els 36 primers pilots del dissabte. Per mala sort, el cambrilenc no ha pogut participar en les curses de diumenge, que són les més representatives. La primera cursa va ser el maig a Albacete, i allí va caure de la moto, cosa que li va provocar una certa “inseguretat sobre la moto”. Aquesta caiguda li va provocar una petita lesió al turmell i no es va classificar per al diumenge per molt poca diferència de temps amb els dos
El pilot cambrilenc Ivan Fernández, després de la caiguda soferta a València
primers. A la segona cursa, a València, li va caure la moto a sobre i es va fer una triple fractura al dit. Això ha provocat que l’últim mes s’anés rehabilitant, però ha pogut participar a la tercera cursa, celebrada a Montmeló. Tot i que encara no estava al 100%, Fernández va poder arribar el vuitè. Encara que no s’hagi pogut classificar per participar en les curses de diumenge, el pilot treu una bona conclusió de les quatre competicions que li queden de l’espanyol fins a l’última prova a Jerez. “He de conscienciar-me psicològicament del que he de fer abans de pujar a la moto i m’he de relaxar més”, ens diu l’Ivan. També reconeix que ha canviat molt aquest any, que l’equip és diferent i que hi ha molt de nivell en les curses en què participa i que també troba moltes diferències respecte al darrer any. El seu objectiu per aquest any és acabar amb un bon resultat les dues competicions.

Subvenció de Cambrils

S’ha de dir que aquest esport és molt car. El pilot s’ha de pagar els viatges a Manresa per anar a entrenar, s’ha de pagar el viatge per arribar al lloc on s’ha de competir, els hotels... Per aquest motiu, a iniciativa del pare del pilot i amb el suport de l’escuderia, es va fer una promoció per a la subvenció del pilot per part d’establiments en aquesta darrera edició de la Fira de Cambrils. L’acte va consistir en el sorteig d’una moto i es van fer aportacions econòmiques força importants per part de la Peixateria Savall, Muebles Siglo XXI i la immobiliària Costa Daurada, entre d’altres. L’Ivan porta a la seva moto els logotips dels patrocinadors i també el de Cambrils Obert. En el mateix acte es va fer la presentació del pilot al públic cambrilenc. En aquest acte també hi va col·laborar l’Ajuntament de Cambrils, que els va cedir l’espai dins el recinte firal, on es va fer la Fira d’Entitats, al Parc del Pinaret.

Comenta aquest article