Societat

Concurs

Jenny Mieres, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, seleccionada per la segona fase de la XIII edició del Premi Promeses de l'alta cuina

En aquesta fase cada un dels cinquanta seleccionats haurà d'elaborar el seu vídeo recepta per optar a un lloc a la final

Per Redacció

Imatge del primer i del segon classificat de l'edició del concurs de l'any passat
Imatge del primer i del segon classificat de l'edició del concurs de l'any passat | Cedida

Le Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer la recepta comuna que hauran de cuinar els 50 alumnes de cuina seleccionats de tot Espanya a la XIII edició del Premi Promeses de l'alta cuina. En aquesta fase cada seleccionat haurà d'elaborar el seu vídeo recepta per optar a un lloc a la final. L'elaboració comuna d'aquest any és conill, râble farcit i pastanagues glacejades amb una segona guarnició i una salsa de lliure elecció. Els alumnes de Catalunya seleccionats en aquesta edició són: Jenny Mieres García, de l'Institut d'Hoteleria i Turisme de Cambrils; Roser Reverté Carles, de l'Institut Dertosa de Tortosa; Francesc Camí Subirá i Xavier Ros Garcia, de l'Institut Cavall Bernat de Terrassa, i Bryan Quintero Pedrozo, Pablo Ruiz de Conill Isamat i Eva Serra Rossel, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona.

En aquesta segona fase, els alumnes de cuina seleccionats procedents de 27 escoles repartides a 19 províncies de tot el territori estatal competiran a través de videoreceptes per un dels 10 llocs de la final. Canàries amb 10 i Catalunya amb 7 candidats són les comunitats autònomes amb més representació en aquesta edició. També estaran presents en aquesta fase del certamen altres autonomies com: el Principat d'Astúries, Andalusia, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Galícia i Múrcia.

Catalunya és una de les províncies que ha aconseguit un nombre més gran de representació en les edicions anteriors, amb 14 finalistes. En concret, van destacar Víctor Ródenas de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona, ​​guanyador de la II edició, i Ezequiel Álvarez, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, guanyador de la V edició del Premi.

A la fase actual: vídeo recepta, talent i el suport del públic

El proper pas serà fer una vídeo recepta de màxim 5 minuts de durada que hauran d'enviar abans del 22 de gener amb unes bases comunes pautades pel certamen, sobre la matèria i alguna tècnica. Tot i així, comptaran amb cert grau de llibertat que els proporcionarà l'oportunitat de destacar, amb productes de lliure elecció si és possible de les seves regions i se n'avaluarà els coneixements i les tècniques en el procés. Aquestes vídeo receptes es carregaran al canal de YouTube del premi i a l'aplicació per a les votacions a partir del 23 de gener, així el públic que ho desitgi podrà valorar els seus vídeos favorits. Aquest vot popular s'unirà a les avaluacions dels professors de l'escola que exerciran de jurat professional per triar els 10 alumnes que disputaran la gran final el proper abril. Els 10 finalistes s'anunciaran el 25 de febrer.

Els finalistes hauran de presentar el seu plat davant d'un jurat professional, que a la seva última edició ha estat presidit per Eduard Xatruch, xef català 3 estrelles Michelin i 3 sols Repsol. En edicions anteriors, el jurat ha estat presidit per altres celebritats de la gastronomia nacional, com ara Nacho Manzano, Jesús Sánchez, Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz.

Tretze anys impulsant les noves generacions de xefs

El Premi Promeses de l'alta cuina és un certamen d'àmbit nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que cursin actualment el darrer any de formació en cuina a qualsevol centre del país i que destaquin per la passió i la visió de la cuina. El concurs ofereix l'oportunitat de continuar formant-se a Le Cordon Bleu Madrid, a través de dues beques atorgades als dos primers classificats. En aquesta edició, la final de la qual se celebrarà en el marc del 130è aniversari de la institució, l'escola aposta per incrementar el valor dels premis: el guanyador optarà a una beca valorada en 40.000 euros, que li permetrà estudiar l'internacionalment reconegut Grand Diplôme, i el segon guanyador, a una beca valorada en més de 23.000 euros per cursar un diploma en qualsevol de les especialitats que ofereix la escola. L'organització premiarà també l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500€ per al centre del primer classificat.

Comenta aquest article