Societat

Tast

El Polvorí clou l'activitat nadalenca amb un tast de vins escumosos

El tast, a càrrec de l'enòleg vilafranquí Marc Martín, es va convertir en una lliçó magistral sobre les característiques i l'elaboració dels vins escumosos

Per Lluís Rovira i Barenys

El tast de vins escumosos es va fer al Polvorí, ahir al vespre
El tast de vins escumosos es va fer al Polvorí, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

El Casal Popular El Polvorí va cloure la seva programació nadalenca amb un tast de vins escumosos que es va celebrar ahir al vespre al local de l’entitat. El tast va anar a càrrec de l’enòleg vilafranquí Marc Martín que va oferir un tast de quatre vins escumosos del Penedès, dos brut nature i dos brut. Marc Martín va explicar les característiques de l’elaboració dels vins escumosos, les varietats vinícoles que s’utilitzen i el mètode tradicional de la seva elaboració, un mètode diferent a l’ancestral, tal com va precisar Martín. L’enòleg també va incidir en els diferents grups que engloben els vins escumosos a Catalunya que van des del que estan dins la DO Cava, o bé els Corpinnat i els Clàssic Penedès, a banda dels que només s’identifiquen com a vins escumosos, sense més.

El tast es va convertir en una lliçó didàctica sobre els vins escumosos i els seus usos, que acostumen a estar associats a acompanyar els postres però que són ideals tant per a fer un aperitiu com per acompanyar tot un menjar.

 

Comenta aquest article