Informació general

Robert Benaiges: "Considero legítimes les accions dels veïns del Molí de la Torre, però superen el protocol que teníem establert"

Per Lluís Rovira i Barenys, Anna Fargas



Robert Benaiges, entremig de Jordi Berguedà i Xavier Sabaté, ahir, abans de la celebració de la Junta Local de Seguretat
L'alcalde, Robert Benaiges, es va referir, ahir, a la multa imposada a l'Associació de Veïns del Molí de la Torre per la col·locació d'una pancarta el passat dia 6 d'octubre durant la concentració veïnal per reclamar més seguretat. Benaiges va dir que ell mateix, una vegada al mes o cada dos mesos s'ha reunit amb els veïns del Molí de la Torre, s'ha passejat amb ells pels carrers del barri i han solucionat multitud de problemes, i no només en temes de seguretat, "he tingut una actitud de treball amb el barri i em resulta incomprensible que, d'una manera unilateral, es decideixi fer una sèrie d'accions que considero que són legítimes però que superen el protocol que teníem establert entre nosaltres", referint-se a la concentració veïnal del passat 6 d'octubre.

De totes maneres, l'alcalde va voler precisar que això no vol dir que s'abandoni el barri, "simplement he deixat d'anar a una d'aquestes reunions però crec que la regidora de Protecció Ciutadana sí que hi ha assistit i ho seguirà fent o jo mateix per tal de solucionar els problemes dels veïns. Però fem-ho mantenint una certa fidelitat".

Pel que fa a la multa interposada a l'Associació de Veïns per la col·locació de la pancarta, l'alcalde considera que és un tema menor, "aquí tenim una ordenança municipal que aplica sancions quan es produeixen una sèrie de fets i també hi ha una sèrie de camins que la normativa estableix en relació a què s'ha de fer quan s'aplica una sanció que es considera que no s'hauria d'aplicar; per tant, ja en parlarem amb els veïns".

Sense resposta de l'alcalde

Per la seva banda, el president de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre, Mariano Pérez, va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que feia més d'una setmana que havien sol·licitat parlar amb l'alcalde i que no havien obtingut cap resposta al respecte, "la veritat és que no entenc per què, quan temps enrere hi havia una relació més fluïda". Segons Pérez, els veïns volien parlar del tema de la multa abans que transcendís. Cal dir que la multa porta data del 23 d'octubre i l'endemà mateix d'aquest dia, el 24 d'octubre, va ser lliurada en mà a la seu de l'Associació de Veïns, que es troba al bar Molí de la Torre.

Ara serà l'assemblea general de l'Associació, que se celebrarà demà divendres, qui determinarà què cal fer sobre aquesta qüestió. Mariano Pérez explica que l'alcalde està convidat a assistir a l'assemblea dels veïns.

Junta Local de Seguretat sense participació ciutadana

D'altra banda, els veïns del Molí de la Torre, consideren que l'Ajuntament no compleix la llei 4/2003 d'ordenació de seguretat pública de Catalunya pel que fa a la participació ciutadana dins la Junta Local de Seguretat. En l'article 9, punt número 4 d'aquesta llei es diu que poden ser convocats a participar en la junta de seguretat, amb veu però sense vot, les associacions i les entitats veïnals i ciutadanes del municipi, en el cas que puguin ser afectades pels assumptes a tractar.

A banda, en el punt número 7 d'aquest article es diu que la Junta Local de Seguretat s'ha de reunir en sessió ordinària amb caràcter trimestral i que una de les sessions anuals ha de ser plenària i hi han de ser convidats els vocals no permanents, com són els veïns, amb la finalitat de conèixer el pla de seguretat local i debatre la situació de seguretat al municipi. A més, en l'article 32 d'aquesta mateixa llei, es fa referència explícita a la participació ciutadana i es diu que els ciutadans tenen dret a participar en les tasques de seguretat pública mitjançant les associacions i les entitats que tenen representació al Consell de Seguretat de Catalunya, a les juntes locals i a les comissions regionals de seguretat.

Representants de la junta de veïns del Molí de la Torre asseguren que la regidora de Protecció Ciutadana els havia promès, abans de que es fes la concentració veïnal, que se'ls convidaria a aquesta Junta Local de Seguretat que es va celebrar ahir i creuen que, finalment, no se'ls va convidar perquè van fer la concentració el passat 6 d'octubre.

Comenta aquest article