Societat

El Ball de Bastons de Cambrils visita una fàbrica de torrons a Xixona

Per Anna Fargas

Alguns dels membres del Ball de Bastons de Cambrils durant la visita a l'empresa productora de torrons.

El Ball de Bastons de Cambrils ha visitat aquest cap de setmana una empresa productora de torrons a Xixona. Fruit de la bona relació de col·laboració que es va establir entre Enric Sirvent i el Ball de Bastons durant la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya que la colla va organitzar el juny passat, Sirvent ha convidat el Ball de Bastons perquè coneguin el funcionament d'una fàbrica de torrons. Entre acompanyants i bastoners van viatjar fins a Xixona una trentena de persones.

La Colla en ple creixement

L'any passat la colla ja va fer una visita cultural a les Caves Codorniu de caràcter similar a la de Xixona. Eduard Pellicer, president de l'entitat, ha explicat en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que aquest darrer any han experimentat un creixement molt positiu pel que fa a la incorporació de nous bastoners, "crec que la Trobada Nacional que vam organitzar, ha estat una bona eina per donar a conèixer el ball de bastons a Cambrils i possiblement ha estat un dels motius més important perquè en els últims mesos s'hagi incorporat a la colla nova gent de totes les edats". Pellicer ha comentat que aquest augment, tant de bastoners com de socis, fa que el Ball de Bastons vulgui fer participar el soci, "establir bones relacions entre tots els que formem la colla sempre ha estat un dels nostres objectius, i per aconseguir que els socis i els bastoners se sentin involucrats amb la colla organitzem sortides i activitats com el sopar de Nadal o la visita que fa poques setmanes vam fer a Port Aventura".

Aquest creixement del Ball de Bastons de Cambrils coincideix amb el centenari de la primera dada escrita que trobem en la nostra població sobre el ball de bastons. El 8 de desembre de 1907 l'Ajuntament de Cambrils va pagar 10 pessetes al grup de 8 bastoners que van actuar en aquella data, és per aquest motiu que la colla està perfilant l'organització d'un acte per commemorar aquesta data on tenen la intenció de cobrar a l'Ajuntament 10 pessetes, com a acte simbòlic, per la seva actuació.

Comenta aquest article