Xavier Savall, del Cambrils Grup Les Barques, tercer a l’Open Raid X-races Begues

El cambrilenc Xavier Savall, en el tercer lloc del podi
El passat 20 d’octubre es va disputar l’Open Raid X-races Begues, en què hi va participar el Cambrils Grup Les Barques.

L’inici del raid va tenir lloc a la localitat barcelonina de Begues –que dóna nom a la cursa–, amb un sector de patins en línia de 700 metres per continuar amb un sector d’orientació a peu de 4 quilòmetres. Després d’això, tornada al punt de partida per agafar la BTT per iniciar el sector d’uns 12 quilòmetres en què els corredors tornaven a deixar la bicicleta per fer un sector de trekking orientació de 13 quilòmetres que finalitzava amb una prova d’espeleologia de poc més de 600 metres i tornar a agafar la bicicleta per acabar el sector tot passant per un avenc on hi havia una prova especial de ràpel i electron. Arribats al punt de partida, després d’uns 13 quilòmetres amb la BTT, una prova d’orientació urbana i per finalitzar una prova especial de bitlles catalanes que només servia per bonificar en temps.

Poc més de 20 equips van prendre part a la prova i el cambrilenc Xavier Savall de l’equip Cambrils Grup Les Barques va finalitzar en tercera posició en categoria individual.

Raid Tavertet Extrem, Campionat de Catalunya

D'altra banda, aquest passat cap de setmana es va celebrar el Raid Tavertet Extrem que, a més de ser la darrera prova de la Copa Catalana de Raids també era el Campionat de Catalunya de l'especialitat.

En la prova, una trentena d'equips hi van prendre part amb un recorregut de gairebé 200 km i un desnivell acumulat de gairebé 8.000 metres.

A les vuit del matí de dissabte es va realitzar la sortida a les pistes de Vallter 2000, on es va iniciar el raid amb un treking espectacular de 17km, on s'havia de fer un cim de 2.500 metres d'alçada i on els equips van començar a agafar posicions.

El segon sector del dia va ser una prova de barranquisme amb rapels i salts d'aigua espectaculars molt aprop de Queralbs i el tercer una prova de BTT orientació de 36km i una prova d'espeleologia. En aquest tercer sector l'equip Cambrils Grup Les Barques va decidir abandonar el raid entre d'altres coses perquè un dels components estava lesionat i es feia gairebé impossible poder continuar en bones condicions fins al final del raid.

Per la resta de participants va continuar el raid amb una prova de 4km amb escalada i ràpel. Desprès d'això una prova d'orientació a peu de 6 km i per acabar l'etapa del dia 8km de BTT amb una prova d'espeleologia i tuneling i 25km més de BTT.

La segona etapa del raid es va iniciar el mateix dissabte a les 22 hores de la nit amb un treking d'orientació nocturn de 27km + 10 km opcionals, que donaven dret a una bonificació. El segon sector una prova de BTT i ràpel pel mig de 33km i seguidament un treking de 10 km i una prova de natació en un pantà que va haver de ser anul·lada per manca d'aigua. I el quart sector, per finalitzar el raid una altra prova de BTT i espeleologia de 16km que portava els equips fins a la localitat de Tavertet.