Cultura

La cambrilenca Dolors Ruiz guanya el segon premi del concurs de pintura Ceferino Olivé de Reus

Per Anna Fargas

La pintora cambrilenca Dolors Ruiz en el seu taller d'art i restauració, ahir

La pintora local Dolors Ruiz ha guanyat el segon premi del concurs de pintura Ceferino Olivé de Reus. En el certamen, organitzat per la Fundació Privada Reddis, s'hi van presentar 90 obres provinents, la majoria d'elles, de Catalunya d'entre les que es van seleccionar 21 finalistes d'on es van escollir les 3 guanyadores. El primer premi ha estat per Monika Grigier de Girona, Dolors Ruiz ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que li va cridar l'atenció i li va agradar el fet que "tant les tres guanyadores com l'accèssit van ser dones".

El premi de pintura Ceferino Olivé fa cinc anys que es realitza. En aquesta edició les dotacions econòmiques han estat de cinc, tres i dos mil euros pels tres primers premis. Les obres guanyadores passaran a formar part del fons d'art de la Fundació Privada Reddis, a més, tant les guanyadores com els finalistes apareixeran en el catàleg de l'edició d'aquest any del premi i es podran consultar en la pàgina web de la fundació (www.fundacioreddis.com). Dolors Ruiz comenta que el fet que dintre del jurat hi hagués artistes, galeristes i gent entesa en el món de l'art fa que, tot i que sigui difícil, "aquest premi m'obri alguna porta, ja que sempre li pots interessar a algú que gràcies al concurs ha conegut la teva obra".

Pel que fa a l'obra premiada, Ruiz explica que la va fer expressament pel concurs i afegeix que "l'obra segueix molt la línia del que estic fent últimament tot i que és una mica diferent per les mides ja que aquesta fa metre 20 per metre 20", la tècnica amb la que treballa és la mixta on utilitza esprais i pintura acrílica combinat amb collage. L'obra porta per nom setembre, Dolors Ruiz comenta que ha triat aquest nom perquè en ella hi apareixen "colors càlids i algun blau que indiquen que arriba el fred, a més vaig acabar l'obra el mes de setembre" tot i que, per l'artista,  "el títol de l'obra no és important per mi, només intento trobar alguna cosa que tingui a veure amb el que he fet o el que rebo quan miro l'obra". Pel que fa a la metodologia de treball, Ruiz explica que es guia més per l'experimentació que per la inspiració, "em baso en els colors, busco l'equilibri, el pes del que introdueixo en el quadre, busco una harmonia".

Dolors Ruiz va guanyar el primer premi de pintura Vila de Cambrils de l'any 2005 i en aquesta edició s'hi ha tornat a presentar. Com a projectes futurs Ruiz explica que no descarta fer alguna exposició "a Reus o Salou, tot i que suposa temps, ja que necessites molta obra i esperes a tenir obra nova". També té un projecte amb un restaurant on es col·locarà una obra seva en una de les sales. Per tal de posar-se en contacte amb ella, Dolors Ruiz té una pàgina web pròpia (www.dolorsruiz.com) on també es pot consultar la seva obra.

Comenta aquest article