L'embarcació Ras, patronejada per Octavi Candela, guanya la 31a edició de la regata Los Roques

Moment de la sortida de les embarcacions en la primera etapa Cambrils - far de Buda - Cambrils

L’embarcació Ras, patronejada per Octavi Candela, del Club Nàutic Port de la Selva, ha estat la guanyadora absoluta de la 31a Regata los Roques, Trofeu Bon Port, organitzada pel Club Nàutic de Cambrils. El Ras ha liderat les dues mànigues, la que s'ha disputat aquest passat dissabte i  la que es va disputar ahir diumenge, essent guanyadora en ambdues, tant en la general com en la classe I.

31a edició

La XXXI Regata los Roques – Trofeu Bon Port és puntuable per al Campionat de Catalunya de creuers. Després de les dues jornades, on el vent no ha estat gaire present la classificació ha quedat configurada de la següent forma. El guanyador absolut ha estat l'embarcació Ras patronejada per Octavi Candela del Club Nàutic Port de la Selva.
En la classe I el guanyador ha estat l'embarcació RAS amb Octavi Candela del Club Nàutic Port de la Selva, el segons lloc ha estat per a Lamu, de Roderic Miralles del Club Nàutic Cambrils i la tercera posició per a Miriapodo, de Luis Vallejo del Club Nàutic Vilanova.
Pel que fa a la classe II, el guanyador ha estat Kikay, d'Eduardo Tomás del Reial Club Nàutic Tarragona, el segon classificat ha estat Golafre, de Jaume Hernández del Reial Club Nàutic Tarragona i el tercer lloc per a Joia, de Lluís Jordi Panadès del Club Nàutic Cambrils.

Primera jornada

El dissabte 27 d’octubre van prendre la sortida 23 embarcacions, de les 24 inscrites finalment. El jutge va iniciar la prova a l’hora prevista, les 12:00 en una etapa en què es va decidir realitzar el recorregut llarg de 45 milles compreses entre el Cambrils – far de Buda – Cambrils. Aquest recorregut només el van realitzar 7 embarcacions, ja que el poc vent que va imperar durant la prova va provocar l’abandonament de 16 embarcacions.

El primer vaixell en realitzar tot el recorregut va ser el Ras del Club Nàutic Port de la Selva, amb un temps invertit de 10:37:13, l’embarcació va entrar a port a les 22:37 hores del dissabte. Amb aquest registre, el Ras, patronejat per Octavi Candela, liderà la classificació de la classe I, així com la classificació absoluta de la regata en aquesta primera jornada. Pel que fa a la classe I, el segon classificat va ser el Lamu, del Club Nàutic Cambrils, patronejat per Roderic Miralles, que va invertir un temps d’11:37:19, entrant a port a les 23:37 hores. En tercera posició de la classe I va situar-se el Miriapodo del Club Nàutic Vilanova, patronejat per Luís Romeu, que va invertir un temps d’13:09:47, entrat a les 01:09 hores del diumenge.

A la classe II va quedar liderada pel Golafre, del Reial Club Nàutic de Tarragona, patronejat per Jaume Hernández, amb un temps invertit de 13:18:42, amb entrada a les 01:18 hores del diumenge. En segona posició va situar-se el Kikay, també del Reial Club Nàutic de Tarragona, patronejat per Eduardo Tomás, amb un temps invertit de 13:23:07, entrant a port a les 01:23 hores de diumenge. El tercer de la classe II va ser el Joia, patronejat per Lluís Jordi Panadés, del Club Nàutic Cambrils, invertint un temps de 15:16:17, entrant a port a les 03:16 hores de diumenge.

Segona jornada

En aquesta segona jornada, disputada ahir diumenge 28 d'octubre, amb una prova sobrevent – sotavent van prendre la sortida 20 embarcacions de les quals la van finalitzar 17. La màniga disputada davant les aigües del Club Nàutic de Cambrils va suposar un recorregut de 6 milles en un circuit entre boies d’1,5 milles.

La XXXI Regata los Roques – Trofeu Bon Port ha comptat amb el patrocini de Cambrils Charter, Bon Port serveis nàutics, Acastimar i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils.