Societat

Els residents al Molí de la Torre I i II es constitueixen en una única associació de veïns

Per Èlia Bellmunt

La junta de l’associació de veïns del Molí de la Torre que presideix Mariano Pérez, segon per la dreta a la fila superior, està formada per una vintena de veïns
Els residents al Molí de la Torre I i II es van constituir el passat 5 de juliol en una única associació de veïns. L’onada de robatoris que hi va haver l’estiu de 2004 va posar en estat d’alerta els veïns, que van començar a reunir-se per trobar solucions. Va ser a rel d’aquestes trobades que van creure necessari constituir-se com a associació de veïns.

La junta

Els càrrecs de la junta de l’associació de veïns del Molí de la Torre són provisionals fins que s’hagin acomplert tots els tràmits legals per constituir-se com a associació. L’actual president és Mariano Pérez, que fins ara presidia l’associació del Molí de la Torre I i a partir d’ara presidirà una única associació –Molí de la Torre– que engloba el Molí de la Torre I i II. La resta de la junta la formen M. Dolors Sabata –vicepresidenta–, Montserrat Loba –secretària–, Àngela Bofill –tresorera– i setze vocals: Joan Guarí, Juan José Soriano, Lourdes Bujalance, Esther Sainz, Luis Preciado, Pere Serramalera, Juani Collados, Pep Sans, Joseph Bertrán, M. Antònia Massagué, José Urbano, Antonio Gancho, Lidia Aguirre, Jaume Badia, Carme Solé i Valentín Salto.

Comissions

L’associació de veïns s’ha organitzat en tres comissions: seguretat, neteja i manteniment, i relacions veïnals. Aquesta estructura respon a les principals mancances i reivindicacions dels veïns del Molí de la Torre: seguretat, neteja, enllumenat, abandonament de les zones verdes, manca d’aparcaments i recollida de les deposicions dels gossos. Tots els veïns que ho vulguin poden adherir-se a aquestes comissions. Respecte a la neteja, la junta considera que hi ha hagut una millora en els darrers mesos, però denuncien que les deixalles es continuen acumulant al voltant dels contenidors.

Seguretat

La junta de veïns manifesta que la seguretat al barri ha millorat molt els darrers mesos. Cal recordar que d’entre les accions que van emprendre els veïns, una representació d’aquests es va entrevistar a principis d’any amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona –Xavier Sabaté– i amb el subdelegat del govern central a Tarragona –Joan Maria Abelló–. Els membres de la junta de l’associació consideren que aquestes reunions han estat positives, ja que la seguretat al barri ha millorat i no hi ha hagut més robatoris. Tot i que fa temps que ja no veuen patrullar els Mossos d’Esquadra, sí continuen notant la presència dels efectius de la Policia Local.

Regidor de barri

La comissió de relacions veïnals s’encarregarà de mantenir converses periòdiques amb diversos representants de l’administració per canalitzar les queixes i demandes dels veïns. La junta ho ha estimat necessari perquè, segons manifesten els seus membres, consideren que el seu regidor de barri –Ramón García Mateos– no ha atès les seves peticions tal i com ells haurien desitjat, a més de no haver assistit a les reunions veïnals, tot i haver-hi sigut convidat. El 9 de març, en una de les reunions mantingudes entre Ajuntament i veïns, aquests darrers ja es van queixar del seu regidor de barri. En aquella ocasió l’alcade va definir la figura del regidor de barri de la següent manera: “ha de recollir les queixes, iniciatives i problemes del barri i fer-ho saber a qui en té competència perquè el problema es pugui solucionar tan aviat com sigui possible”.

Un nou barri

Algunes de les mancances del Molí de la Torre es preveu que puguin ser solucionades properament, ja que l’Ajuntament de Cambrils s’ha compromès a anar assumint a poc a poc tots els serveis fins que el gener de 2006 el Molí de la Torre sigui absorbit com un nou barri. Cal dir que els serveis al Molí de la Torre I ja van ser absorbits fa temps i que fins ara el Molí de la Torre II ha actuat com una entitat urbanística col·laboradora.

Comenta aquest article