Societat

Els Llumaires guanyen les regates populars de Sant Pere

Per Èlia Bellmunt

Els quinze equips van competir de dos en dos a les regates populars que es van fer el 26 de juny al port de Cambrils
Les regates populars de llaguts, el 26 de juny, van ser un dels atractius de la Festa Major de Sant Pere. El sorral és el punt des d’on les tripulacions, formades per amateurs que havien entrenat durant els darrers mesos, s’embarcaven als llaguts per participar en la competició. Enguany quinze equips van prendre part en aquestes regates populars. Cada equip estava format per set persones: sis vogadors i un timoner. Els tres millors temps els van fer Els Llumaires, La Xitxarra que T’Aguanta i el Club Esportiu Universitari Sant Pau de Barcelona. El club barceloní no podia assistir a la final de la regata que es disputava per Sant Pere, motiu pel qual les dues tripulacions cambrilenques es van enfrontar a la final. Els Llumaires es van adjudicar la victòria de les regates populars el 29 de juny. Les regates es van fer amb els llaguts Sant Pere i Verge del Carme, que havien estat cedits per la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita.

La tripulació dels Llumaires, vencedors de les regates populars 
Regates professionals

El dia de Sant Pere, a part de la final de les regates populars, també hi va haver regates de llaguts d’equips professionals. Els equips que van enfrontar-se van ser el Club de Rem de Tarragona, l’A.R. Vogadors de Baix Mar de Torredembarra –campions d’Espanya 2004– i el club de rem Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils. Cal tenir en compte que els clubs de Tarragona i Torredembarra estan federats i el de Cambrils no. Tots els clubs van competir en categoria masculina i femenina, i els guanyadors van ser, en totes dues categories, l’A.R. Vogadors de Baix Mar de Torredembarra.

Vent d’Estrop

El club de rem cambrilenc ha estat l’organitzador de les regates de llaguts d’enguany. El club, que té un vessant esportiu però també cultural, es va constituir el novembre de 2004 després de l’èxit de les regates de llaguts que s’havien fet per la festa de Sant Pere de 2004 i que havien organitzat conjuntament la Confraria de Pescadors i l’Arjau - Vela Llatina de Cambrils. Actualment, hi ha prop d’un centenar de socis al club. El president del club de rem Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils –Josep Pijuan, conegut com a “Pitu Bomba petit”– fa balanç de les regates: “estem molt contents, perquè s’han acomplert totes les expectatives. Ha vingut molta gent, que s’hi ha volcat per complet. L’any vinent tornarem a organitzar les regates”.

Els vogadors del club Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils
“Cop de mar”

En el marc d’aquestes festes, es va batejar el nou llagut que l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha adquirit per al club de rem cambrilenc. Jordi Savall –regidor d’Esports– va batejar el nou llagut, que es diu Cop de mar, al Sorral el passat 26 de juny abans de l’inici de les regates populars.

 

Comenta aquest article