L’atleta cambrilenca Sílvia Gutiérrez, setena als 100 metres tanques dels Campionats d’Espanya

Sílvia Gutiérrez, en primer terme, en la prova en què va aconseguir el rècord de Cambrils
Aquest cap de setmana s’ha disputat a la pista d’atletisme La Torrecilla de Llorca el Campionat d’Espanya Cadet d’Atletisme a l’Aire Lliure. Habitualment la resta de campionats estatals es disputen entre els mesos de juny i juliol. Però enguany la Federació Espanyola ha decidit dur-la a terme a finals d’octubre per alliberar el calendari de començaments d’estiu. Es tracta de la darrera competició de la temporada, ja que en l’atletisme la temporada acaba el 31 d’octubre i comença l’1 de novembre.

Llançament de pes

El Club Atletisme Cambrils ha estat representat en aquest campionat per tres atletes: Sílvia Gutiérrez, Judith Codorniu i Tania Borrero. La primera a participar va ser la Tania al llançament de pes, prova que es va disputar el dissabte per la tarda. Amb un millor llançament de 9,83 metres va assolir la catorzena posició final. Tot i tractar-se d’una marca inferior a les seves possibilitats, va millorar la vintena posició assolida als estatals de pista coberta.

100 metres tanques

El diumenge pel matí era la cita amb les tanques. La Sílvia es disposava a prendre part, per primer cop, en un campionat estatal. Concretament a la prova dels 100 metres tanques. Una bona sortida i una gran progressió la van conduir fins a la tercera posició. El premi va ser un nou rècord de Cambrils amb un registre de 16”08, millorant en pràcticament mig segon la seva marca personal. A més, la marca li va permetre accedir a la final. Un fet que no havia succeït mai a la història del club en aquesta especialitat.

Per la tarda disputava la final. Un desequilibri en el moment del franqueig de la quarta tanca li va fer perdre el ritme de la cursa, i va entrar en setena posició amb un registre de 16”76.

Tenint en compte que acudia al campionat amb la divuitena millor marca, cal considerar el resultat com un èxit. A més, es convertia en la millor classificació assolida mai per una atleta femenina a la història del club en una prova de cursa. Tanmateix, era la primera classificada de la seva edat, ja que cal remarcar que es tracta del primer any en aquesta categoria. Un referent a tenir en compte de cara a la propera temporada.

Per altra banda, la Judith prenia part a la segona semifinal. També va realitzar una gran cursa a l’acabar quarta amb una millor marca personal de 16”57. Només 30 centèsimes de segon la van separar de poder acompanyar la Sílvia a la final i va acabar en onzena posició a nivell global de marques.

Uns bons resultats

Dues millores de marca personal i una posició de finalista. Uns resultats altament satisfactoris en el seu conjunt, que donen peu a aspirar a reptes més importants en el futur. L’existència de la pista d’atletisme comença a donar els seus fruits en competicions a nivell estatal.