Cultura

S'inaugura a la Sala Àgora l'exposició de pintura "Josep Icart (1928-1985)"

Per Berta Ruiz



Joan Recasens en la inauguració, acompanyat de Raquel Medina i Sílvia Icart
El passat divendres al vespre es va inaugurar a la Sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils l'exposició de pintura "Josep Icart (1928-1985)."

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, la comissària de l'exposició i gran impulsora d'aquest projecte de recuperació de l'obra d'Icart –Raquel Medina– i la filla del pintor, Sílvia Icart.

En la presentació de l'exposició, Raquel Medina –exalumna i gran coneixedora de l'obra del pintor tarragoní– va fer un important repàs per la trajectòria personal i artística de Josep Icart, així com curiosos detalls de la seva obra pictòrica. Més d'una trentena d'obres inèdites del pintor tarragoní, recollides amb motiu de la commemoració del 20è aniversari de la mort de l'artista. L'exposició recorre les seves dues grans èpoques artístiques: la primera, molt més fosca, i la segona, corresponent als seus últims deu anys de vida. La temàtica de la seva obra és ben diversa, tot i que es basa en la llum mediterrània, el mar i la natura, que són les seves principals fonts d'inspiració, amb uns colors i un estil molt personal. Les seves creacions tenen els paisatges del Camp de Tarragona com un dels seus protagonistes principals.

En la seva trajectòria artística cal destacar que l'any 1956 va guanyar la Medalla de Bronze de Pintura Nacional i l'any 1959 va obtenir el premi de la XII Exposición de Arte de San Sebastián. Des del 1953 es va dedicar a la restauració d'esglésies i edificis històrics malmesos per la Guerra Civil espanyola. El 1969, a Roma, va patir un infart que va marcar definitivament la seva trajectòria. El 1979 va començar a treballar com a professor de tècniques Pictòriques a l'Escola Taller d'Art de la Diputació de Tarragona. El 1974 va obtenir la medalla Tapiró.

L'exposició es podrà visitar a la Sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils fins al proper 26 de novembre.

Comenta aquest article