Informació general

L'Àrea de Polítiques Socials i Salut presenta els seus programes dirigits a infants i joves per al curs 2007-2008

Per Berta Ruiz



La regidora Maricel Llaveria, ahir al matí en la roda de premsa de presentació
Des de l'Àrea de Polítiques Socials i Salut es van presentar ahir en roda de premsa les diferents actuacions programades per als infants i els joves per al curs 2007-2008. A aquesta presentació hi va ser present la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria– acompanyada de les diferents responsables de cadascun d'aquests programes.

A l'inici de la seva presentació, Maricel Llaveria va destacar que totes les actuacions previstes tenen un element comú, que "és la voluntat de promoure el benestar tenint en compte les necessitats i els interessos per tal d'incrementar la seva qualitat de vida, amb el ple desenvolupament de les capacitats dels infants i els joves del municipi".

Salut escolar i alumnes acompanyants

Ahir es van repassar els diferents programes que s'ofereixen des d'aquesta àrea com el programa de salut escolar, del qual s'encarrega Mireia Barea. La regidora de Polítiques Socials i Salut va detallar que aquest programa va dirigit als nois i noies de primària i secundària escolaritzats als diferents centres educatius del nostre municipi. Aquest pretén introduir l'educació per a la salut en els centres escolars, promoure conductes saludables, així com la prevenció de conductes de risc. Segons es va avançar ahir, aquest programa preveu arribar a un total de 2.952 nois i noies de Cambrils.

Un altre dels programes està dins del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant –la responsable del qual és Gemma Balañà–. Segons va explicar Maricel Llaveria, aquest programa inclou diferents accions entre les quals hi destaquen els tallers de sensibilització i el projecte d'alumnes acompanyants, que es desenvolupen als diferents centres d'educació secundària. Aquestes activitats pretenen afavorir la interrelació d'alumnes nouvinguts i joves cambrilencs de la seva edat, mitjançant activitats de lleure i reforçant el coneixement de la llengua i la cultura catalana. Les dues actuacions preveuen arribar a uns 647 joves.

Potenciar la socialització

Un altre dels serveis que s'ofereixen des de l'Àrea de Polítiques Socials i Salut és el que ofereixen els centres oberts Alba i Alba Mar amb l'educadora social Neus Lalinde. Tal i com va detallar la regidora Maricel Llaveria, aquests serveis tenen una clara tasca preventiva i tenen per objectiu estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat i la seva socialització. Cada espai dóna cabuda a 56 nois i noies.

Atenció als més petits

En la presentació també es va explicar un altre dels serveis que s'ofereixen a la petita infància, com és L'Espai dels Menuts "Saltirons". Aquest és un projecte dirigit a totes les famílies amb nens i nenes dels 0 als 3 anys, que no estiguin escolaritzats, amb un servei d'atenció, suport i assessorament per a les famílies. El servei acull actualment 48 infants que es corresponen a 40 famílies. La responsable d'aquest servei –Marta Llobet– explicava ahir, que tot i que les inscripcions ara ja estan completes, la matrícula resta oberta durant tot el curs, ja que en el cas que es produeixi alguna baixa hi ha una llista d'espera per donar cobertura al màxim nombre de famílies, prop d'una seixantena durant tot el curs.

Reforçar l'aprenentatge

Finalment, Maricel Llaveria va fer repàs d'un altre dels programes que s'ofereixen des de l'Àrea de Polítiques Socials i Salut. Aquest és el projecte "Reforça't amb nosaltres", del qual Gemma Girón n'és la responsable.

Aquest servei va adreçat a infants i joves dels 3 als 16 anys escolaritzats en els diferents centres educatius. L'objectiu d'aquest programa és crear un espai educatiu fora de l'horari escolar, on un grup de voluntaris donen suport als nois i noies en les seves tasques escolars i els transmeten hàbits d'estudi i d'aprenentatge. El projecte ja compta amb 45 alumnes de primària i secundària i 22 voluntaris. Sobre aquesta qüestió, Maricel Llaveria va voler destacar la tasca desinteressada dels voluntaris que participen en el projecte i al mateix temps va aprofitar per fer una crida a aconseguir més voluntaris.

Comenta aquest article