Tema del mes

Més de 700 persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el seu suport a Paco Piñol

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz

Més de 700 persones es van concentrar a les portes de la Casa de la Vila per mostrar el seu suport a Paco Piñol

Més de 700 persones es van reunir el dia 3 de setembre a la nit davant de l’Ajuntament en una concentració popular per donar suport al conserge de l’escola Marinada –Paco Piñol–. La concentració popular es va convocar entre els amics i familiars de l’acusat, a través dels comentaris a la notícia de Revista Cambrils Diari Digital i a través, també, de missatges de mòbil.

“La premsa ja t’ha condemnat”

La concentració es va iniciar a les 21 hores amb el desplegament d’una pancarta en què hi deia “La premsa ja t’ha condemnat”, que acusava directament els mitjans de comunicació del paper que havien adoptat en el cas de la denúncia de Paco Piñol. Però aquesta no va ser l’única pancarta que es va poder veure en la concentració, n’hi havia d’altres, totes elles de suport al conserge “Paco, ànims, Cambrils està amb tu”, “Paco estem amb tu”, “Pressumpció d’innocència”, “Paco contigo todos unidos”, que van estar acompanyades en tot moment dels aplaudiments dels assistents i les consignes a favor de la innocència del conserge. Destacar, també, que van ser molts els nens i nenes que van voler sumar-se a la concentració popular per mostrar el seu suport al conserge.

La concentració va durar tres quarts d’hora fins que es va anar desfent de mica en mica, tot i que una part va marxar en manifestació per l’avinguda d’Adelaida. Des de l’inici, unes quantes dotacions de la Guàrdia Civil van estar vigilant la concentració.

Entre els concentrats en suport del conserge del col·legi Marinada hi havia molts nens i nenes


“El Marinada era la seva vida”

Durant la concentració no es va llegir cap comunicat ni hi va haver declaracions per part de cap portaveu de la família, però Josep M. Esteve, un conserge jubilat que ha treballat durant 18 anys a l’escola Marinada amb el Paco, va voler mostrar el seu suport al seu company de feina. En les seves declaracions, molt emocionat, Esteve va defensar en tot moment la innocència del conserge, a qui va definir com una bellíssima persona: “el Marinada era la seva vida i es desfeia pels nens”. Esteve també va voler expressar la seva opinió sobre el paper que han d’adoptar els pares en casos com aquest “els pares haurien d’haver consultat el problema amb el centre escolar i no anar directament a fer una denúncia”. Segons explicava Josep M. Esteve, sembla ser que els pares van optar per efectuar la denúncia directament, sense haver parlat abans ni amb els responsables del centre escolar ni amb l’Ajuntament. Segons Esteve, les famílies que van efectuar la denúncia havien tingut problemes en altres centres escolars.
§ Una concentració convocada a través dels comentaris dels lectors a les notícies de Revista Cambrils Diari Digital§ La concentració popular del passat 3 de setembre en suport de Paco Piñol es va començar a gestar a través dels comentaris a la notícia publicada a Revista Cambrils Diari Digital. El primer comentari que va fer referència a la manifestació anava firmat per Cambrilenc i es va fer el mateix 30 d’agost a les 16.15 hores. En un apartat del comentari hi posava, “com li passi algo (referint-se al conserge), penso organitzar una manifestació i liarla tant que s’acabarà tota la tonteria”. A partir d’aquest suggeriment les mostres de suport a la idea de la manifestació van anar creixent. Sonia, en un comentari posterior deia “que la idea de una manifestación me parece apropiada” i Innocent!!!!, per la seva part, li deia a Cambrilenc que estava d’acord amb ell, “i com nosaltres dos, molta gent també pensa igual. Si l’hem de liar la liarem fins que surti a la llum la veritat”.

En d’altres comentaris publicats la mateixa tarda i la nit del dia que es va conèixer la notícia es donava suport a fer una manifestació a favor del Paco fins que un comentari, signat per Súper López a les 12.19 de la nit, hi posava dia i hora: “montem una mani en favor del Paco!!!! Dilluns 3 de setembre a les 12h a la pl. de l’Ajuntament!!! Passeu-ho per mòbil, per mail i per on faci falta!!! Hem de ser quants més millor.”

Als comentaris de la notícia sobre el comunicat emès per l’Ajuntament en relació al conserge del Marinada, el dia 31 d’agost, era M.T.M. en un comentari enviat a la 1 del migdia qui deia que “pel poble corre la veu de que s’ha convocat una manifestació per donar suport al Paco, dilluns a les 12 del migdia. Proposo que es faci a les 9 de la nit, les oficines, comerços, tallers,... ja han tancat, així hi podrem assistir molta més gent”. A partir d’aquest comentari es va entrar en un debat sobre la hora més apropiada fins que tot un seguit de comentaris van donar les 9 de la nit com a l’hora per fer la concentració. A les 18.17, Súper López escrivia: “confirmat doncs: dilluns 3 de setembre a les 21h a la pl.de l’Ajuntament concentració en favor del Paco. No hi falteu, feu córrer la veu!!!!”.

Comenta aquest article