Tema del mes

Consternació popular pel cas del conserge del col·legi Marinada

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz

Imatge de la roda de premsa convocada per l’Ajuntament el dia següent de la detenció del conserge, en la qual s’hi van abocar tots els mitjans de comunicació

El passat 30 d’agost, Cambrils se situava en el punt de mira de tots els mitjans de comunicació autonòmics i estatals, i acaparava per uns moments tota l’atenció mediàtica. La reacció popular, però, no es va fer esperar i dies després es convocava una multitudinària manifestació de suport a Paco Piñol, el conserge del col·legi Marinada. Posteriorment a aquesta acció, les mostres de suport han continuat amb una campanya de recollida de signatures.

Els fets

La Guàrdia Civil detenia el dia 29 d’agost el conserge de l’escola Marinada –Paco Piñol– per un suposat cas d’abusos a dues nenes de nou anys d’edat que participaven en les activitats d’estiu que organitza l’Ajuntament, segons publicava el dia 30 d’agost el diari El Punt.

El mateix 30 d’agost, la titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus va decretar llibertat amb càrrecs pel conserge de l’escola Marinada, fixant una ordre d’allunyament del centre escolar i de les dues menors per al conserge. A més, la jutgessa de Reus va decretar que l’acusat s’haurà de personar als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Comunicat de l’Ajuntament demanant la màxima celeritat

L’Ajuntament va fer públic el dia 30 d’agost al migdia un comunicat en relació a aquesta qüestió demanant “la màxima celeritat possible perquè s’aclareixin els fets succeïts”. A l’acte de lectura del comunicat, que va comptar amb la presència de nombrosos mitjans de comunicació, hi van assistir l’alcalde en funcions –Joan Mas–, el regidor de Cultura i Esports –Joan Recasens– i el regidor d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació –Salvador Matas–.

A causa de la falta de dades i a l’espera de noves diligències sol·licitades a la Guàrdia Civil, la roda de premsa es va limitar a la lectura del comunicat sense possibilitat d’efectuar ronda de preguntes, “per manca d’informació”, segons explicava Joan Mas.

En el comunicat l’Ajuntament va expressar la seva voluntat de complir la llei respecte a aquest cas i que s’aclarissin els fets tan aviat com fos possible, per això van expressar la voluntat del consistori a col·laborar en tot moment amb els estaments judicials i policials. Mentre el jutjat no aclareixi els fets i a l’espera de noves declaracions, el consistori s’oferia a aportar tota l’ajuda necessària als pares i a les menors denunciants, amb el suport de Benestar Social.

L’Ajuntament també va voler manifestar que el treballador municipal té una trajectòria de més de 25 anys a la casa i que durant tot aquest temps ha demostrat la seva professionalitat i responsabilitat en el seu càrrec. Tal i com estableix el conveni laboral vigent, l’Ajuntament va posar a disposició del treballador un advocat.

Comenta aquest article