Cultura

Art

Jordina Ros i Pere Estadella presenten les seves performances arreu del món

Després de passar per Madrid, Londres i Togo, els artistes cambrilencs viatgen al festival colombià Acciones al Margen i ja preparen el Festival Partides que organitzen a Cambrils

Per Redacció

Pere Estadella i Jordina Ros durant la interpretació d'una de les seves performances a Togo
Pere Estadella i Jordina Ros durant la interpretació d'una de les seves performances a Togo | Cedida

Jordina Ros i Pere Estadella han estat presentant les seves performances arreu del món les darreres setmanes. Els artistes cambrilencs han viatjat a Madrid i Londres per presentar les seves obres titulades Greenhouse i Massa Amorfa als festivals Acció Spring(t) i Eco Feminista, respectivament. Tots dos projectes estan recolzats per l'institut Ramon Llull de la Generalitat de Catalunya des d'on es promou la cultura contemporània arreu del món mitjançant artistes catalans.

Ros i Estadella també han estat a Togo (Àfrica) on van ser convidats com a artistes internacionals al Festival Emome'Art. Allí van presentar la performance Poètic Migration 0.6 Transitant per la vida. També van aprofitar el viatge per gravar dos vídeo performaces que estan en fase d'edició: Puresa –amb la col·laboració de nens del carrer de Logo i l'artista camerunès Thierry Diumenge com a càmera– i una altra gravació que es va fer en plena selva togolesa on van voles contemporanitzar l'essència de l'autenticitat.

Els artistes cambrilencs continuaran la seva “gira internacional” a Colòmbia on es desplacen aquesta setmana. Concretament, participaran al Festival Acciones al Margen, a Bucaramanga, on presentaran un nou projecte performàtic i la seva video-performance E-410.

De cara al mes d'agost, Ros i Estadella continuen perfilant la tercera edició del Festival Partides amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. “Ja tenim els artistes convidats escollits i estan treballant en els seus projectes”, comenten els directors i comissaris del festival, “encara hi ha la convocatòria oberta fins el 3 d'agost per presentar-se”. Les bases es poden trobar a la pàgina web partidesfestival.cat.

Comenta aquest article