Informació general

Pesca

Sis barques d'arrossegament tornen a la mar després de la veda (Galeria)

Són dues menys que quan es va iniciar l'aturada: una s'incorporarà en breu i l'altra, que està en venda, ja no tornarà

Per Andreu Dalmau

Pescadors descarregant peix al moll
Pescadors descarregant peix al moll | Andreu Dalmau

Les barques d'arrossegament cambrilenques van tornar a la mar ahir, dilluns 1 de juliol, després de complir el període de veda que es va iniciar el passat 16 de maig. Després d'aquestes sis setmanes d'aturada de regeneració biològica han tornat tan sols sis embarcacions, dues menys que abans de l'aturada. Una d'elles està a la venda i, per tant, està parada de manera definitiva, mentre que la segona s'incorporarà en breus a la flota.

La primera jornada ha deixat un total de 3.300 quilos en captures, unes xifres “molt bones”, apunta la secretària de la Confraria de Pescadors, Clàudia Masdéu en declaracions a revistacambrils.cat. “Tot i ser el primer dia i no poder confirmar res, les sensacions han estat bones, hi ha una molt bona perspectiva”, ha confirmat Masdeu. Cal recordar que aquesta vegada s'han canviat les dates de veda i s'ha escurçat el període en dues setmanes, que s'afegiran a la segona aturada durant els mesos d'octubre i novembre. L'objectiu d'aquesta modificació és intentar que als pescadors no els perjudiquin tant les normatives europees.

El sector continua buscant maneres d'adaptar-se a la legislació de la UE que l'ofega en burocràcia. “Les grans problemàtiques que tenen, com la normativa europea o el canvi climàtic, són molt difícils de lluitar, no estan en les seves mans”, apuntava Masdéu el passat més de novembre.

L’Apunt

Menys barques, més turistes

La situació dramàtica del sector pesquer contrasta amb l'interès que el primer dia de pesca va despertar en els turistes. Desenes de visitants, nacionals i estrangers, esperaven al moll l'arribada de les embarcacions. Amb la descàrrega de peix, els observadors s'acostaven encuriosits, fotografiant amb el mòbil les caixes amb el peix encara escorredís a l'interior.

Comenta aquest article

Galeries relacionades