Societat

Festa Major de Sant Pere

Setze Peres i Petres reben un homenatge al Parc del Pescador (Galeria)

L’acte, que s’incorpora al programa festiu per primera vegada, se suma a l’homenatge a les Camis que es fa al setembre i clou la Festa Major

Per Andreu Dalmau

Foto de família de tots els Peres i Petres que van ser homenatjats
Foto de família de tots els Peres i Petres que van ser homenatjats | Andreu Dalmau

Cambrils és un poble mariner i com a tal, un dels seus dos patrons, és Sant Pere, protector dels que treballen a la mar. En honor seu, al llarg de moltes generacions, els pares han anomenat Pere o Petra als seus fills i filles i aquests van ser homenatjats ahir, com ja fa dos anys que es fa amb les Camí.

El Parc del Pescador va acollir aquest primer homenatge en el que va ser el darrer acte de la Festa Major de Sant Pere 2024. “Els hi devíem als Peres aquest homenatge”, afirmava la regidora de Festes, Teresa Recasens, “ens honra molt que aquest nom continuï a la nostra família de cambrilencs i us animem a que els hi poseu als vostres fills”. L’alcalde, Alfredo Clúa, també va destacar el vincle d’aquest nom amb la tradició cambrilenca.

Un total de 16 Peres i Petres van voler rebre l’homenatge. Entre ells, dos casos especialment entranyables. El d’un matrimoni de Pere i Petra i el d’una família amb tres generacions de Peres: l’avi, el fill i el net. Tots els homenatjats van rebre una làmina de l’artista cambrilenc Alberto Insa i un ram de flors.

Després de la foto de família pertinent, els assistents a l’acte van poder gaudir d’un concert de A Grup Vocal, que va oferir un repertori amb les millors i emblemàtiques cançons de teatre musical.

Comenta aquest article

Galeries relacionades