Societat

Festa Major de Sant Pere

Exhibició de les entitats a la cercavila de la Festa Major de Sant Pere (Galeria)

Centenars de persones acompanyen el seguici en el seu recorregut des de la plaça d’Aragó —lloc de sortida per primera vegada— fins les Escales Reials

Per Andreu Dalmau

El Ball de Bastons de Cambrils actuant a la plaça de l'Església durant la cercavila
El Ball de Bastons de Cambrils actuant a la plaça de l'Església durant la cercavila | Andreu Dalmau

La Festa Major de Sant Pere va tenir com a punt culminant la cercavila d’ahir a la tarda. Les entitats festives van fer tota una exhibició de cultura popular que va fer gaudir als grans, però sobretot als més petits. I es que, amb l’horari de tarda instaurat després de la pandèmia, el seguici s’ha convertit en un acte massiu, apuntat al calendari de tots els cambrilencs i atractiu pels turistes.

El recorregut va iniciar-se, per primera vegada, a la plaça d’Aragó. La comitiva va arrencar amb puntualitat, poc després de les 18.30 hores. Els timbalers Cop de Cap obrien el seguici i tancaven el grup el Ball de Bastons de Cambrils. Completaven la cercavila la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Diables Els Cagarrieres, els Nyanyos timbalers i els Xiquets de Cambrils.

El seguici va sortir de plaça d’Aragó per carrer de Roger de Llúria i va continuar el recorregut perConsolat de Mar, Sant Pere —on es va dur a terme el tram silenciós per les persones amb diversitat sensorial—, c. del Carme, pl. Del Pòsit, c. Miquel Planàs, plaça Església, c. Miquel Planàs, c. St. Jordi, passeig Miramar, fins arribar al punt final: les Escales Reials.

Allí, totes les colles van fer la seva ballada final i la cercavila es va tancar sense cap incident destacable al voltant de les 21 hores.

Comenta aquest article

Galeries relacionades