Societat

Festa Major de Sant Pere

La Baixada de la Gamba, l'aportació «vilera» als actes de la Festa Major de Sant Pere

Una seixantena de persones van participar al seguici festiu que va sortir de la plaça de la Vila fins arribar al monument de la Posidònia de la plaça d'Aragó

Per Lluís Rovira i Barenys

Sortida de la Baixada de la Gamba de la plaça de la Vila, ahir al vespre
Sortida de la Baixada de la Gamba de la plaça de la Vila, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

La “Baixada de la Gamba” va ser l’acte sorpresa i fora del guió de la Festa Major de Sant Pere, que es va celebrar ahir al vespre i que va anar a càrrec del “col·lectiu Vileru”, com a aportació als actes oficials programats. Aquesta primera Baixada de la Gamba va aplegar una seixantena de persones i va fer un recorregut, amb cercavila musical, des de la Vila fins al Port amb aturada final al monument de la Posidònia de la plaça d’Aragó on es va fer l’ofrena de la Gamba al monument de la Posidònia.

Acció convocada a través de les xarxes socials

L’acció vilera s’havia convocat, aquesta setmana, a través de les xarxes socials. Es parlava d’una acció festiva, d’una hora i mitja de durada més o menys, i es demanava als assistents que duguessin la samarreta vilera. Ahir, a les 20 h, a la plaça de la Vila es va desvetllar el secret quan va aparèixer la gamba transportada en un carretó que duia uns altaveus amb música. La irrupció a la plaça es va fer amb el tema dels goigs de la Mare de Déu del Camí en la versió remix, que va fer furor a la Festa Major del Camí de l’any passat. Un cop feta la presentació de la gamba, el seguici festiu es va posar en marxa amb destinació al port tot fent aturada en diferents bars. Un cop al port es va fer un recorregut per diferents carrers interiors fins arribar a la plaça d’Aragó on es va deixar la gamba al monument de la Posidònia i es va donar per acabat l’acte.

Grup de gent que es va aplegar a la plça de la Vila per iniciar la baixada de la Gamba (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Irrupció de la "Gamba" a la plaça de la Vila, ahir al vespre (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

La Gamba davant l'església de Sant Pere (Foto: cedida)
La gamba i l'església de Sant Pere (Foto: cedida)

 

La Gamba, dipositada al monument de la Posidònia (Foto: cedida)
Vilerus i vileres al costat del monument de la Posidònia després d'haver dipositat la gamba (foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article