Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Activitats d'estiu

Oberta la inscripció al programa d'activitats Estiu Jove de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Està adreçat als joves d’entre 12 i 18 anys i inclou tallers de customització i de cuina, campionats, sessions de cinema i, com a novetat, l’opció de participar en els camps de treball pedagògics que acollirà la Masia de Castelló

Per Redacció

Portada del programa d'activitats Estiu Jove
Portada del programa d'activitats Estiu Jove | Cedida

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un programa d’activitats variades per als mesos de juliol i agost. El programa «Estiu Jove» està adreçat als joves d’entre 12 i 18 anys i consta de:

Tallers de customització, en què els i les participants podran dissenyar les seves pròpies samarretes, tote bags, gorres, motxilles, etc. S’impartiran tots els dimarts a les 17 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant; i tots els dijous a les 18 h, al Casal de Joves de Vandellòs.

- Campionats de ping-pong, futbolí, FC24, escacs... amb premis per als guanyadors/es, que es disputaran tots els divendres a les 17 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 18 h, al Casal de Joves de Vandellòs.

- Tallers de cuines del món, en què els i les participants podran aprendre a fer receptes de la cuina àrab, mexicana, japonesa i mediterrània (tots els dijous a les 17 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet; i tots els dimarts a les 18 h, al Casal de Joves de Vandellòs).

- Tardes de «pel·li i crispetes», tots els dissabtes a les 18 h a l’Espai Jove de l’Hospitalet i al Casal de Joves de Vandellòs.

Per prendre part en aquestes activitats, cal inscripció prèvia. Es pot accedir al formulari d’inscripció a través de  l’enllaç que figura al perfil d’Instagram de la Regidoria de Joventut (@joventutvh): linktr.ee/joventutvh

Aquest estiu, a més, la Regidoria de Joventut també proposa al col·lectiu jove gaudir d’unes tardes-nits diferents, de les 18 a les 24 h, els divendres següents: el 12 de juliol i el 2 d’agost, al Casal de Joves de Vandellòs; i el 19 de juliol i el 23 d’agost, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant.

La novetat d’enguany: la iniciació als camps de treball de la Masia de Castelló

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament oferirà al jovent la possibilitat de participar en un camp de treball a la Masia de Castelló amb joves de tot Catalunya, segons ha destacat la regidora de Joventut, Esmeralda Saladié.

Perquè els i les joves puguin viure aquesta experiència durant el mes de juliol (dimarts i dijous al matí o un dels dos dies de la setmana, depenent de quina sigui l’opció que escullin quan s’hi inscriguin), l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Associació Masia de Castelló han signat un conveni de col·laboració.

Per mitjà d’aquest acord, que van rubricar ahir 26 de juny l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i el president de l’Associació, Santi Nomen; l’Ajuntament s’ha compromès a assumir el cost de la contractació dels treballs de formació i construcció de la pedra seca que s’hi duran a terme al poble de Castelló al llarg del camp de treball; i l’Associació Masia de Castelló s’encarregarà de contractar l’assegurança de tots els participants inscrits en aquesta activitat, això com de mantenir el ràtio de monitors/es per a menors d’edat a càrrec i del desplaçament d’aquests fins al poble.

El nucli de Castelló acollirà aquest estiu dos camps de treball finançats per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i gestionats per l’Associació Masia de Castelló, a través de l’empresa Lo Tossalet.

Estan adreçats a joves de 14 a 17 anys amb ganes d’ajudar a recuperar aquest poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que va ser abandonat als anys 50 i que des de fa més de 20 anys està en procés de reconstrucció; i també de conviure amb altres joves de la seva edat i de gaudir d’un entorn natural caracteritzat per la combinació de mar i muntanya.

Hi haurà dos torns:

  • 1r torn: del 29 de juny al 13 de juliol
  • 2n torn: del 14 al 28 de juliol

Més informació als telèfons 977 56 90 27 i 626 604 605, al correu electrònic joventut@vandellos-hospitalet.cat i a les xarxes socials de la Regidoria de Joventut (@joventutvh).

Comenta aquest article